The Domain Name Industry News 
DomeinForum

Aantal nieuwe .nl-registraties in 2010 hoger dan ooit

Filed under: SIDN — admin at 12:47 pm on Monday, April 18, 2011

SIDN, de .nl-registry, heeft in 2010 de grootste groei ooit in het bestaan van het .nl-domein gerealiseerd. Het aantal .nl-domeinnamen groeide met 514.230 tot 4.192.454 ultimo 2010. Dagelijks werden er netto zo’n 1.500 nieuwe domeinnamen geregistreerd. SIDN zag haar marktaandeel in Nederland groeien tot 72%. Deze cijfers staan vermeld in het jaarverslag 2010 dat SIDN vandaag presenteert op www.sidn.nl.

De eerste maanden van 2010 hebben voor SIDN volledig in het teken gestaan van de introductie van DRS5, het volledig vernieuwde domeinregistratiesysteem. Daarnaast zijn er in het afgelopen jaar belangrijke stappen gezet voor het nog veiliger maken van het .nl-domein. Zo is de .nl-zone gesigneerd met DNSSEC. DNSSEC is een uitbreiding op het huidige DNS dat ervoor zorgt dat een gebruiker onvervalste DNS-gegevens ontvangt en dus niet wordt omgeleid naar een vervalste website. Ook werd er een audit uitgevoerd op basis waarvan SIDN in januari 2011 ISO27001-gecertificeerd werd.

Roelof Meijer, Algemeen Directeur SIDN: “Het .nl-domein is in 2010 en in de eerste maanden van 2011 hard gegroeid. Inmiddels staat de teller nu op zo’n 4.3 miljoen domeinnamen. Daarmee staat .nl op de derde plaats van de ruim 250 landendomeinen in de wereld. Dit, samen met het feit dat .nl op 25 april aanstaande 25 jaar wordt, geeft blijk van het succes van .nl en het internet in Nederland. Een succes waar iedereen aan bijgedragen heeft, niet alleen SIDN en de 1.950 registrars die de domeinnamen en de diensten die gebruik maken van de domeinnamen aanbieden aan de markt, maar vooral ook de domeinnaamhouders en de internetgebruikers. Iedereen heeft iets met .nl en al deze unieke verhalen vormen de geschiedenis van het internet in Nederland. SIDN brengt deze geschiedenis in beeld op www.de25jaarvan.nl en nodigt iedereen van harte uit een bijdrage aan de website te leveren.”

Bron: SIDN.nl

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.