The Domain Name Industry News 
DomeinForum

Google verwijdert adresbalk uit Chrome

Filed under: Algemeen — admin at 1:38 pm on Tuesday, February 22, 2011

De adresbalk verdwijnt mogelijk volledig uit beeld in een volgende versie van Chrome, de webbrowser van Google. De optie is een van de vier nieuwe gebruikersinterface-varianten die het Chrome-team in ontwikkeling heeft. Google wil in die variant het gecombineerde adres- en zoekveld verbergen wanneer het geen functie heeft. Door met de muis over een knop in de bovenbalk te bewegen, zakt een uitrolvenster met de zoekfunctionaliteit naar beneden. Ook wanneer een pagina laadt is het adresveld zichtbaar.

De adresbalk is sinds de uitvinding van de browser altijd het centrale element geweest. Later verscheen een zoekelement. Google was de eerst die de twee functies, adresbalk en zoekelement, combineerde. De meeste websurfers kennen de functie van de adresbalk niet eens en zoeken een website op door de domeinnaam in een zoekmachine in te tikken.

Nieuwe Chrome moet browservenster optimal benutten
Google speelde in op die gewoonte door in Chrome de twee te combineren. Nu wil het bedrijf de ruimte in het browservenster optimaal benutten door zoveel mogelijk elementen te laten verdwijnen op momenten dat ze niet functioneel zijn. Een probleem dat Google nog niet heeft opgelost, is de functie die de adresbalk heeft bij het attenderen van de gebruiker op het feit dat hij op een verkeerde, malafide website terecht is gekomen.

Bron: Automatiseringgids.nl

One Response to “Google verwijdert adresbalk uit Chrome”

  1. Twitter Trackbacks for » Google verwijdert adresbalk uit Chrome DomainNews Nederland [domainnews.nl] on Topsy.com Says:

    […] » Google verwijdert adresbalk uit Chrome DomainNews Nederland domainnews.nl/?p=587 – view page – cached » Google verwijdert adresbalk uit Chrome DomainNews Nederland, Domain […]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.