The Domain Name Industry News 
DomeinForum

Sedo bevestigt verkoop Sex.com voor 13 mln USD

Filed under: Domain Sales — admin at 1:21 pm on Thursday, November 18, 2010

Keulen, 18 november 2010. Sex.com, wereldwijd de meest bekende domeinnaam, kan met een verkoopprijs van 13 miljoen dollar nu ook wereldwijd het duurste domein genoemd worden. Dat bevestigde het handelsplatform Sedo GmbH, die de onderhandelingen voor de domeinnaam gevoerd heeft en de verkoop tot een succesvol einde gebracht heeft.

“Voor ons was de mogelijkheid om in een tijdsperiode van 3 maanden de domeinnaam sex.com te verkopen één van de spannendste uitdagingen waar ons bedrijf tot op vandaag mee te maken heeft gehad” zegt Liesbeth Mack-de Boer, CSO van Sedo GmbH. “Voor een domeinnaam van dit kaliber, die het bedrijf Escom LLC in 2006 voor een bedrag van 11,5 miljoen dollar aankocht, is het een zware opgave deze verkoopprijs te overtreffen. Wij verheugen ons zeer dat we dit domein, tegen een prijs die overeenkomt met de marktwaarde van het domein, van een nieuwe eigenaar hebben kunnen voorzien.”

De verkoop van het domein werd vanwege een insolventieprocedure opgestart. Vandaag werd de verkoop van de domeinnaam officieel bevestigd door de rechtbank in Californië, Amerika.

Na de onderhandelingen voor Sex.com kijkt Sedo uit naar de verkoop van een ander domein van hoge kwaliteit, de domeinnaam Sex.co. Dit domein, eindigend op de Colombiaanse extensie .co, de extensie die internationaal ook uitstekend te gebruiken is, is echter tegen een fractie van de prijs van Sex.com aan te kopen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Jeffrey Gabriel (jeff@sedo.com), één van Sedo’s domeinmakelaars.

Over Sedo
Met kantoren in Keulen (Duitsland), Boston (USA) en Londen (GB) is Sedo GmbH wereldwijd het grootste handelsplatform voor de aan- en verkoop van domeinnamen. Sedo biedt naast haar handelsplatform verschillende services ter ondersteuning van de verkoop van domeinen, zoals een parkeerprogramma, waardebepalingen, transfers en bemiddeling. Momenteel heeft Sedo een database van 13.500.000 domeinen en 1.400.000 actieve leden uit heel de wereld.

Bron: Persbericht Sedo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.