The Domain Name Industry News 
DomeinForum

GoDaddy vervangt .com door .co als standaard-tld

Filed under: Algemeen, Partners — admin at 3:31 pm on Monday, November 15, 2010

GoDaddy, ’s werelds grootste domeinregistreerder, selecteert niet langer automatisch de .com-extensie wanneer iemand een domeinnaam wil registreren. In plaats daarvan wordt voortaan de Colombiaanse extensie .co gekozen.

Dat meldt de website DomainNameWire. GoDaddy registreert grofweg de helft van alle nieuwe domeinnamen, waardoor de beslissing een grote toename van het aantal .co-domeinnamen tot gevolg kan hebben. GoDaddy heeft het vervangen van .com door .co niet toegelicht, maar waarschijnlijk is de beslissing ingegeven door het feit dat er steeds meer .com-domeinnamen bezet zijn, met als gevolg dat de keuzevrijheid bij het aanvragen van nieuwe domeinnamen sterk is verminderd.

In tegenstelling tot .com is .co echter geen generieke top-level-domeinnaam, maar een land-specifieke. Het is de officiële extensie van Colombia. Net als bijvoorbeeld de tld’s van Montenegro, Micronesia en Tuvalu, respectievelijk .me, .fm en .tv, is de Colombiaanse dankzij zijn afkorting ook interessant voor buitenlandse partijen: ‘co’ wordt in Engelstalige landen als afkorting van ‘corporate’ of ‘company’ opgevat.

Ook wordt ‘.co’ door sommige landen als second-level-domein gebruikt: bedrijven in het Verenigd Koninkrijk registreren hun domeinnaam bijvoorbeeld als ‘.co.uk’-adres. Voor domeinregistreerders is de nu nog grotere keuzevrijheid bij .co-domeinnamen een voordeel. Een .co-domein kost gemiddeld echter wel drie keer zoveel als een .com-domein.

Bron: Emerce.nl

One Response to “GoDaddy vervangt .com door .co als standaard-tld”

  1. Twitter Trackbacks for » GoDaddy vervangt .com door .co als standaard-tld DomainNews Nederland [domainnews.nl] on Topsy.com Says:

    […] » GoDaddy vervangt .com door .co als standaard-tld DomainNews Nederland domainnews.nl/?p=572 – view page – cached » GoDaddy vervangt .com door .co als standaard-tld DomainNews Nederland, Domain Tweets about this link […]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.