The Domain Name Industry News 
DomeinForum

Schoenen.nl verkocht voor 120.000 euro

Filed under: Domain Sales — admin at 12:02 pm on Wednesday, October 27, 2010

Amsterdam, 27 oktober 2010

Het Amsterdamse internetbedrijf Four People heeft de domeinnaam schoenen.nl gekocht van webshopontwikkelaar Connective Power. Met de verkoop is een bedrag gemoeid van 120.000 euro. Schoenen.nl is één van de duurste .nl domeinnamen van de afgelopen jaren. Van de openbaar gemaakte verkopen gingen alleen vakantie.nl (2,5 miljoen euro) en seks.nl (200.000 euro) voor hogere bedragen over de toonbank.

Four People zet met de aankoop van schoenen.nl haar eerder ingezette strategie voort. Eerder dit jaar kocht het onder andere spijkerbroeken.nl en laarzen.nl; van de laatste ging afgelopen week de website online. Op de websites kunnen consumenten inmiddels producten vinden van tientallen webwinkels. “Doordat wij het aanbod van de beste webshops bundelen is de kans dat een consument via onze websites slaagt, groot” aldus Stijn Kruijssen van Four People.

De domeinnaam www.schoenen.nl werd overgenomen van Connective Power. Herman de Jager van Connective Power: “Front- en backoffice ontwikkeling voor professionele webshops, dat is waar we groot mee zijn geworden en dat is waar we goed in zijn. Ons bedrijf moet hierop de focus hebben om te kunnen blijven excelleren!”

================

Over Four People
Four People ontstond in 2008 na een fusie van de internet spaarprogramma’s ZinnGeld.nl en SurfRace.nl, welke sinds 2002 bestaan. Sinds dit jaar richt het bedrijf zich met websites als jurkjes.nl, spijkerbroeken.nl en laarzen.nl meer op e-commerce. Op de websites verzamelt het bedrijf producten van verschillende webshops. Consumenten vinden zo sneller het product van hun keuze en webshops betalen alleen voor daadwerkelijk gerealiseerde verkopen via de sites. Four People is gevestigd in Amsterdam en New York en heeft 12 medewerkers.

Meer informatie:
Stijn Kruijssen
stijn@fourpeople.nl
0204863919

Over Connective Power
Connective Power is in 1996 opgericht door Herman de Jager. In 2000 zijn de eerste stappen in de webshop ontwikkeling gezet en hiermee het ontstaan van hun front-/backoffice systeem AMYX (www.amyx.nl). Op dit moment ondersteunt Connective Power meer dan 50 professionele webshops op het gebied van Techniek, Hosting, Softwareontwikkeling op maat, Vormgeving, Redactie, Zoekmachineoptimalisatie, enz. Dus alles wat een webshop nodig heeft om de formule1 wedstrijd op het internet te winnen. Connective Power is gevestigd in Naarden en bestaat uit 15 medewerkers.

Meer informatie:
Herman de Jager
herman@cp.nl
0356990220

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.