The Domain Name Industry News 
DomeinForum

HostingDiscounter promoot IPv6 met gratis hosting

Filed under: Algemeen — admin at 10:53 am on Thursday, October 14, 2010

Ingezonden persbericht: HostingDiscounter biedt gratis hosting ter promotie van IPv6. Waar HostingDiscounter al meer dan een jaar voorbereid is op de toekomst van het Internet, blijft een groot gedeelte van de webhostingbranche achter. De toekomst waar wij het hier over hebben is de mogelijkheid om websites via IPv6 te bereiken.

Wat is IPv6?  Internet Protocol Version 6 (IPv6) is de opvolger van Internet Protocol Version 4. IPv6 is onder andere ontwikkeld om de tekortkomingen van zijn voorloper te verhelpen. Met name het tekort aan beschikbare IP-nummers levert op korte termijn een enorm probleem op. Bij het Internet Protocol Version4 zijn er vier miljard combinaties mogelijk. Dat zijn er niet genoeg om alle apparaten ter wereld van een IP-nummer te voorzien. IPv6 voorziet in deze behoefte door een bijna oneindig aantal beschikbare IP-nummers.

Waarom IPv6?  Helaas zijn de twee IP-protocollen niet uitwisselbaar. Om bereikbaarheid van websites te garanderen horen deze IP-Protocollen naast elkaar gedraaid te worden. Op die manier zullen websites ook te zien zijn voor mensen die in de toekomst over een IPv6-verbinding beschikken. Daarom heeft HostingDiscounter er in december 2008 al voor gekozen IPv6-ondersteuning op te nemen voor al haar producten. Vanaf april 2009 is, voor alle producten en diensten van HostingDiscounter, IPv6 standaard geactiveerd.

Actie: gratis hosting! Ter promotie van het gebruik van IPv6 biedt HostingDiscounter van woensdag 13 oktober t/m donderdag 30 december 2010 100% korting op alle nieuwe hostingpaketten.

HostingDiscounter hecht veel waarde aan nieuwe productontwikkelingen, waaronder IPv6. Jasper Wonnink, systeembeheerder bij HostingDiscounter: ”IPv6 is de toekomst van het Internet. Als webhostingprovider weten we dat IPv4-adressen binnen een paar jaar op zijn. Met die wetenschap is HostingDiscounter daar direct op ingesprongen door IPv6 al in een vroeg stadium te implementeren binnen het dienstenpakket”.

Jasper is tevens initiatiefnemer van de IPv6-weblog http://www.fix6.net en winnaar van de IPv6-Award 2009. HostingDiscounter en fix6.net onderstrepen de bewustwording van de noodzaak voor een snelle uitrol van IPv6 met een gratis hostingactie.

Meer informatie over het IPv6 protocol vindt u op: http://www.ipv6actie.nl

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.