The Domain Name Industry News 
DomeinForum

Grohekranenshop.nl

Filed under: Legal — admin at 2:30 pm on Friday, September 24, 2010

Grohe AG tegen Grohe Nederland B.V.

Grohe is marktleider in de productie van sanitairartikelen en gebruikt de handelsnaam Grohe, grohe.nl en grohekranen.nl. Daarnaast is ze houdster van diverse merken GROHE. Verweerder R&M exploiteert webwinkels. Onder grohekranenshop.nl exploiteert zij een webwinkel waar douches en kranen van Grohe worden aangeboden. Onder de vrijwel identieke website topkranenshop.nl biedt R&M ook sanitair aan van derden.

Grohe vordert dat R&M wordt bevolen iedere inbreuk op de merk- en handelsnaamrechten te staken en overdracht van de domeinnaam grohekranenshop.nl.

Beoordeling merkenrecht “inbreuk sub b”.
Hoe groter de soortgelijkheid in waren, des te eerder is sprake van overeenstemming tussen het merk en het gewraakte teken. Het dominerende bestanddeel in het teken is GROHE, de elementen “kranen” en “shop” zijn beschrijvend van aard. Door de soortgelijkheid in waren, de grote onderscheidende kracht van de Grohe-merken en de overeenstemming tussen de merken en het teken, is er gevaar voor verwarring te duchten bij het relevante publiek.

Beoordeling merkenrecht “inbreuk sub c”.
R&M doet afbreuk aan het onderscheidend vermogen van de merken GROHE. R&M profiteert van de bekendheid van deze merken, waardoor zij dreigen te verwateren. Het handelen van R&M moet daarmee worden aangemerkt als ongeoorloofd kielzogvaren.

De voorzieningenrechter gebiedt R&M iedere inbreuk op de merkrechten van Grohe te staken en gestaakt te houden, waaronder in ieder geval het teken grohekranenshop.nl. Daarnaast dient de domeinnaam grohekranenshop.nl te worden overgedragen aan Grohe en al het reclamemateriaal met het teken grohekranenshop.nl te worden vernietigd.

Bron: Domjur.nl

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.