The Domain Name Industry News 
DomeinForum

Sex.com WEER te koop….

Filed under: Algemeen, Domain Sales — admin at 4:45 pm on Tuesday, July 6, 2010

Persbericht Sedo: Keulen,  2 juli 2010 – Sedo, het grootste handelsplatform voor domeinnamen, maakte vandaag bekend dat het bedrijf een overeenkomst bereikt heeft de domeinnaam Sex.com te mogen verkopen. De domeinnaam wordt beschouwd als de meest waardevolle domeinnaam ter wereld. Vanaf vandaag is de domeinnaam via Sedo aan te schaffen.

“Het komt zelden voor dat een domeinnaam van dit kaliber vrij komt voor verkoop”, zegt Liesbeth Mack-de Boer, CSO van Sedo. “Wij voelen ons vereerd dat we zijn gevraagd om voor deze domeinnaam te bemiddelen. Korte, beschrijvende domeinen zijn een uitstekend marketingmiddel en de mogelijkheden voor een domeinnaam als deze zijn enorm. De toekomstige eigenaar mag zich na de aankoop direct marktleider noemen. Daarnaast is een domeinnaam als deze schaars, een vergelijkbare kans zal zich niet snel
aandienen.” 

Generieke domeinen die een categorie beschrijven zoals vodka.com, fly.com, jets.com en loans.com zijn waardevol, zoals opgemaakt wordt uit de verkoopprijzen van deze namen. Op de vraag waarom de huidige eigenaren van deze domeinen tot het besluit zijn gekomen een generieke naam aan te schaffen, antwoordt Sedo het volgende: “Een aanschaf van een generieke naam zorgt voor grote voordelen ten opzichte van de concurrenten. Een generiek domein garandeert immers een hoge ranking in de zoekmachines en dit zorgt
weer voor een hoog aantal bezoekers op de website. Daarnaast wordt een website met een generieke naam ook ‘spontaan’ bezocht door middel van het intypen van de naam in de Web browser. Dit gebeurt veelal door bezoekers die op zoek zijn naar een product in de categorie van de domeinnaam.” De uiteindelijke verkoopprijs van Sex.com is een goede maatstaf voor de huidige en toekomstige waarde van generieke domeinnamen en het gebruik hiervan voor online marketing en branding.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in meer informatie over Sex.com kunnen met Sedo contact opnemen via het e-mailadres consult@sedo.com.

Over Sedo
Met kantoren in Keulen (Duitsland), Boston (USA) en Londen (GB) is Sedo GmbH wereldwijd het grootste handelsplatform voor de aan- en verkoop van domeinnamen. Sedo biedt naast haar handelsplatform verschillende services ter ondersteuning van de verkoop van domeinen, zoals een parkeerprogramma, waardebepalingen, transfers en domeinbemiddeling. Momenteel heeft Sedo een database van 16.000.000 domeinen en 1.500.000 actieve leden uit heel de wereld.

Voor meer informatie kunt u (in het Engels) contact opnemen met:

Lianne van Hoorn
Sedo GmbH
+49 221 340 30 388
presse@sedo.de

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.