The Domain Name Industry News 
DomeinForum

NMA krijgt www.nma.nl in handen

Filed under: Algemeen — admin at 11:17 am on Tuesday, March 23, 2010

De frustratie op de website van de Nederlandse Machinefabriek Alkmaar te belanden na het intikken van www.nma.nl is verleden tijd. Het is de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) gelukt de domeinnaam te kopen uit de failliete boedel van de machinefabriek uit Alkmaar. Op 2 december 2009 werd dit bedrijf slachtoffer van de crisis.

In het verleden heeft de NMA meerdere vruchteloze pogingen gedaan om de Nederlandse Machinefabriek Alkmaar ertoe te bewegen om de domeinnaam over te doen aan de toezichthouder, vertelt NMA-woordvoerder Barbara van der Rest. Nadat het Noord-Hollandse bedrijf door de rechtbank in Alkmaar failliet was verklaard, bleek overname van het domein wel mogelijk.

De NMA vent de wijziging nog niet breed uit. Overgang van het oude nmanet.nl naar nma.nl brengt een grote administratieve last met zich mee, vertelt Van der Rest. Alle visitekaartjes, al het briefpapier, alle schriftelijke en online uitingen vermelden nmanet.nl. Dat is niet zomaar veranderd. Beide internetadressen brengen de webbezoeker nu overigens naar de NMA-site.

Aangezien de toezichthouder van plan is de website eens grondig tegen het licht te houden, wacht de NMA met de officiƫle overgang van de zes- naar de drieletterige domeinnaam tot deze nieuwe website live gaat. Volgens de zegsvrouw duurt dat nog ongeveer een jaar.

Bron: energeia.nl

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.