The Domain Name Industry News 
DomeinForum

Sedo veilt NL topnamen Scooter.nl, Autos.nl, Erotiek.nl

Filed under: Algemeen, Domain Sales, ccTLD's — admin at 10:01 am on Wednesday, March 10, 2010

Donderdag 11 maart start de jubileumeditie van de Benelux Veiling. Deze online veiling, georganiseerd door Sedo, wereldwijd het grootste handelsplatform voor domeinnamen, wordt voor de vijfde keer speciaal voor Nederland en België georganiseerd. Dit keer wachten rond de 100 Nederlandstalige .nl en .be domeinen op een nieuwe eigenaar. Bedrijven die gemakkelijker gevonden willen worden op het internet, meer bezoekers willen ontvangen op hun website of op zoek zijn naar een sterke campagne domeinnaam, kunnen van donderdag 11 tot donderdag 18 maart meebieden op de domeinen. De volledige lijst met alle domeinen die aangeboden worden is hier terug te vinden.

Sedo heeft ervoor gekozen om een divers aanbod van generieke domeinen te veilen om zoveel mogelijk bedrijfstakken aan te kunnen spreken. Veel animo wordt verwacht voor de domeinen kleding.be, scooter.nl en erotiek.nl. Andere namen die tevens de aandacht trekken, zijn; banken.nl, b2b.nl, bureaus.nl en sanitair.be. Krachtige, korte domeinnamen die gemakkelijk te onthouden zijn en nu al veel bezoekers ontvangen zonder een ontwikkelde website te hebben.

Ondanks haar geringe afmeting bezet Nederland al jaren een hoge plaats op de ranglijst van meest geregistreerde domeinen. Momenteel zijn er 3,7 miljoen .nl domeinnamen geregistreerd. Omgerekend is dit 1 registratie op iedere 5 inwoners. Hiermee staat .nl hiermee wereldwijd op de eerste plek. De Belgische .be heeft tevens een grote mijlpaal gehaald; in België is een maand geleden de 1 miljoenste registratie aangevraagd. Het hoge aantal registraties zorgt ervoor dat generieke domeinnamen steeds schaarser worden. Sedo biedt haar diensten aan om als intermediair tussen internationale domeineigenaren en geïnteresseerden in generieke domeinnamen op te treden.

“Deze vijfde editie van de Benelux Veiling belooft extra spannend te worden vanwege de sterke generieke domeinnamen die geselecteerd zijn. Ook biedt het merendeel van de eigenaren de domeinnamen tegen een scherpe prijs aan, wat het extra aantrekkelijk maakt om via deze veiling mee te bieden en het domein nu aan te schaffen”, aldus Lianne van Hoorn, Regional Manager Benelux van Sedo. “De veiling zal, ook als men niet meebiedt, zeer boeiend zijn om te volgen. Domeinen worden immers maar één keer uitgegeven en zullen na een aankoop niet snel meer vrij komen. Wij hopen dat we door middel van deze veiling de aanbieders van de domeinen evenals de nieuwe eigenaren van hulp kunnen zijn door middel van deze online veiling”.

Over Sedo
Met kantoren in Keulen (Duitsland), Boston (USA) en Londen (GB) is Sedo GmbH wereldwijd het grootste handelsplatform voor de aan- en verkoop van domeinnamen. Sedo biedt naast haar handelsplatform verschillende services ter ondersteuning van de verkoop van domeinen, zoals een parkeerprogramma, waardebepalingen, transfers en domeinbemiddeling. Momenteel heeft Sedo een database van 13.500.000 domeinen en 1.400.000 actieve leden uit heel de wereld.

Contact: Lianne van Hoorn
Regional Manager Benelux
Tel: 0049 221 340 30 153
E-mail: lianne.vanhoorn@sedo.com

Bron: Persbericht Sedo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.