The Domain Name Industry News 
DomeinForum

iPad.nl & iPad.com

Filed under: Algemeen — admin at 1:03 pm on Monday, February 1, 2010

Het was de afgelopen dagen weer helemaal raak in de pers. Alles en iedereen schreef over de lancering van de Apple iPad. Een interessante vraag daarbij is of Apple bijvoorbeeld de domeinnamen iPad.nl en iPad.com in handen heeft? Nee dus. Beide domeinnamen zijn al jaren in het bezit van anderen.

Eind vorig jaar werd er gespeculeerd dat de nieuwe Apple Tablet de naam iSlate zou krijgen, juist omdat Apple de domeinnaam iSlate.com had gekocht. Het bleek achteraf een slimme truc om mensen op het verkeerde been te zetten. Toch is het de vraag waarom Apple niet vooraf getracht heeft om - desnoods via een tussenpersoon - de domeinnaam iPad.com in handen te krijgen. De huidige eigenaar zal ongetwijfeld enorm veel gratis bezoek ontvangen de komende periode. Een kwestie van geluk, zullen we maar zeggen. Vooralsnog maakt hij er weinig gebruik van. Wie iPad.com opzoekt, komt op een inlogpagina terecht. Een gemiste kans. Een blik op de statistieken van iPad.nl zegt voldoende. De site kreeg de afgelopen dagen tienduizenden bezoekers.

Ook iPad.nl is niet in handen van Apple. Inmiddels staat er een leeg wordpress sjabloon op de site. Overigens heeft Apple wel iPhone.com in handen. iPhone.nl is in handen van iemand die daar regelmatig nieuws plaatst over de iPhone.

Bron: Hyped.nl

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.