The Domain Name Industry News 
DomeinForum

Pre-registratie van IDN .EU domeinnamen

Filed under: Algemeen, ccTLD's — admin at 1:59 pm on Tuesday, December 1, 2009

Vanaf 10 december is het mogelijk om een aanvraag in te dienen voor een zgn ‘Internationalized Domain Name’ (IDN) onder de .EU extensie. IDN betekent dat naast domeinnamen met de standaard karakters in ons alfabet ook domeinnamen met de karakters met een trema, of het cyrillisch schrift kunnen worden aangevraagd.

 In het Nederlands voegt dit wellicht niet al te veel waarde toe, maar in Griekenland of Duitsland is dat wel anders. Zie daarvoor ook de aardige sales van IDN .de domeinen via Sedo de afgelopen jaren.

Via EuroDNS (www.eurodns.com) is het vanaf heden mogelijk om een pre-registratie in te leggen voor je eigen IDN .EU domeinen. Na activatie van de kortingscode 9EU9, kost je dat slechts 9 euro. Alle aanvragen worden op een first come first served principe aangenomen.

 Voor meer informatie over IDN’s klik hier

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.