The Domain Name Industry News 
DomeinForum

Wie heeft Call.com overgenomen?

Filed under: Domain Sales — admin at 4:12 pm on Tuesday, September 8, 2009

De laatste tijd is er veel handel in mooie domeinnamen. Gisteren werd bekend dat de domeinnaam call.com voor ruim een miljoen dollar verkocht is na een veiling die door Sedo werd georganiseerd. De koper wil zichelf niet bekend maken maar zou een hele grote speler zijn. In dezelfde veiling werden ook Makeup.com, Automobile.com, en Exercise.com verkocht. Het is een opmerkelijke deal.

De koper moet namelijk gedurende de rest van het bestaan van de domeinnaam bedragen betalen aan de verkoper indien er winst wordt gemaakt met de domeinnamen. Op dit moment wordt er jaarlijks 250.000 dollar met call.com verdiend, terwijl er alleen maar enkele reclamelinkjes op de site staan.

De verkoper, Live Current Media, was al twee keer eerder eigenaar van call.com. Het bedrijf is een van de grootste handelaren in domeinnamen, maar verkeerde vorig jaar in grote financiele moeilijkheden. Doordat de markt voor domeinnamen beter werd, kon het overleven. Eerder dit jaar verkocht het bedrijf cricket.com voor 1,75 miljoen dollar, meldt het bedrijf.

Het bedrijf heeft nu nog de volgende domeinnamen in handen: Importers.com, Brazil.com, Indonesia.com, Canadian.com, GreatBritain.com, Frequenttraveler.com, Communicate.com, Boxing.com, Karate.com, Rodeo.com, Stereos.com, Electronic.com, Veg.com, Veggie.com, Yen.com, Overseas.com, Burnaby.com, Number.com, Leisure.com, Cologne.com. De meeste sites zijn echter niet in de lucht en bevatten reclamelinks.

Bron: Hyped.nl

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.