The Domain Name Industry News 
DomeinForum

Domain tasting is over

Filed under: ICANN — admin at 11:07 am on Tuesday, August 18, 2009

Vervelend nieuws voor bedrijven en personen die actief waren op het gebied van “domain tasting”. Wat is dat? Het registreren van duizenden domeinnamen en ze vervolgens - na een paar dagen - weer los te laten als er onvoldoende bezoek op blijkt te komen. De “domain tasters” maakten misbruik van de werkwijze van ICANN, de officiele instantie die domeinnamen uitgeeft. Indien domeinnamen na een paar dagen weer werden ingeleverd, hoefde er namelijk niks betaald te worden. Dat is nu veranderd. Met succes. In juni 2008 werden er nog 18 miljoen domeinnamen geproefd, afgelopen maand vrijwel geen enkele meer.
De ICANN heeft namelijk bepaald dat er betaald moet worden voor domeinnamen die snel weer worden ingeleverd. Voor elke domeinnaam moet nu minimaal 20 cent betaald worden, maar daarbij komt ook nog eens het bedrag van 6,75 dollar indien een persoon of bedrijf teveel domeinnamen aanvraagt en teruggeeft.
CNET meldt dat door de aanpassing het aantal geproefde domeinnamen met 99,7 procent is gedaald. Het is simpelweg te duur geworden. Overigens hebben sommige grote partijen nog altijd miljoenen domeinnamen in handen zonder er iets mee te willen doen. Ze hopen simpelweg dat er voldoende mensen op de sites komen en op de advertenties klikken die er steevast staan.
 
Bron: Hyped.nl

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.