The Domain Name Industry News 
DomeinForum

Politiek US stuurt aan op permanent toezicht ICANN

Filed under: Algemeen, ICANN — admin at 9:54 am on Friday, August 7, 2009

De ICANN zou onder permanente controle moeten staan van het Amerikaanse ministerie van Handel. Een voorstel met die strekking is deze week door een aantal Amerikaanse Congresleden naar de minister van Handel gestuurd. Nu nog wordt de samenwerking tussen de ICANN en het Amerikaanse ministerie van Handel om de zoveel jaar vernieuwd. Het huidige zogeheten Joint Project Agreement (JPA) dat de ICANN heeft met het ministerie, loopt op 30 september af. Daarom hebben enkele Congresleden in een brief aan minister Gary Locke van Handel aangedrongen op een permanente band tussen het ministerie en de ICANN. De brief is ook ondertekend door de belangrijkste leden van de subcommissie voor Communicatietechnologie en internet. Lees verder op ISPam

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.