The Domain Name Industry News 
DomeinForum

Beschrijvende domeinnaam meer bezoekers

Filed under: Algemeen — admin at 1:45 pm on Friday, June 5, 2009

Een domeinnaam met een trefwoord in de naam zelf trekt meer bezoekers en een hogere CTR als deze in zoekmachine marketing wordt ingezet dan een algemene bedrijfsnaam die niet direct duidelijk maakt welk produkt er te vinden is.
Het onderzoek is uitgevoerd door een bedrijf dat beschrijvende domeinnamen verkoopt, memorabledomains.co.uk, maar dat het onderzoek klopt twijfelen wij eigenlijk niet aan want echt verrassend is het onderzoek voor ons niet. Google bijvoorbeeld maakt een woord dikgedrukt indien deze hetzelfde is dan het woord dat gezocht is. Zoek je in Google op fietsen en heet je website Snellefietsen.nl dan zal Google dit tonen als Snellefietsen.nl wat toch de aandacht trekt. Interessant om er nu cijfers aan te kunnen binden. 

In het onderzoek is dezelfde campagne in zoekmachines ingezet waarbij 3 verschillende URLs zijn ingezet. Een die precies het produkt omschreef, een die het half omschreef en een wat simpelweg een bedrijfsnaam was. De exacte omschrijving had 15% meer kliks dan de half omschrijvende naam, en 42% meer kliks dan de bedrijfsnaam.

Voor webwinkels die nog moeten starten en nog geen naam hebben gekozen kan het interessant zijn om een naam te zoeken die je produkt in ieder geval deels omschrijft.
 
Bron: WebWinkel Weblog

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.