The Domain Name Industry News 
DomeinForum

Uw Merk in één keer voor 10 jaar veilig

Filed under: Algemeen, ccTLD's — admin at 2:00 pm on Wednesday, February 4, 2009

Amsterdam 4 februari 2008 – Na de succesvolle start van de CO.NL Sunrise op 18 november kondigt de CO.NL Operator nu met trots de afgeronde policy aan voor de tweede fase van de Sunrise. Tijdens deze periode zal iedereen met een geregistreerd merk tijdelijk voorrang krijgen bij de registratie van een .co.nl domein. De policy voorziet in een speciale actie voor de merken die hun .co.nl domeinnaam actief gaan gebruiken: Zij ontvangen gratis een registratietermijn van 10 jaar!

De interesse voor .co.nl is groot en neemt vanaf de eerste registratiemogelijkheid nog fors toe. Ook merkrechthouders hebben hun enthousiasme al getoond. De extra zichtbaarheid en de extra flexibiliteit die deze nieuwe internationale extensie biedt wordt duidelijk gewaardeerd. In reactie op vragen en zorgen van merkrechthouders heeft de Operator besloten om een nog niet eerder vertoonde policy te hanteren die deze groep de mogelijkheid geeft om volledig te profiteren van hun domein naam gebruik.

Sander Scholten, General Manager voor CO.NL, licht toe: ‘Onderzoek heeft aangetoond dat .co.nl domeinen veel bezoekers aantrekken vanuit het buitenland, zoals ondermeer Engeland (.co.uk), India (.co.in) en Japan (.co.jp). De Sunrise periode is de uitgelezen kans voor Merken om deze bezoekers te bedienen terwijl misbruik van hun merk wordt voorkomen.’

Om extra bescherming te kunnen bieden ontvangt ieder geregistreerd .co.nl domein tijdens deze Sunrise fase een gratis registratie termijn van tien jaar. Het domein moet gedurende die periode dan wel actief worden gebruikt en een werkende website bevatten. De namen die onder deze voorwaarde zijn geregistreerd zullen aan het einde van ieder jaar automatisch worden verlengd, zonder dat er kosten in rekening worden gebracht.

Scholten voegt toe: ‘Deze policy is ontwikkeld om de eigenaren van een Merkrecht te laten profiteren van de extra bezoekers die een .co.nl domein op kan leveren maar zonder extra werk en zonder extra kosten. Voor merkrechthouders die hun merk willen beschermen en ervoor kiezen om het domein niet actief te gebruiken is de standaard jaarlijkse verlengingsfee van toepassing.’

De tweede Sunrise periode zal openen op dinsdag 10 februari om 11:00 ’s ochtends en precies een maand later op 10 maart sluiten op hetzelfde tijdstip. Potentiële registranten, die in het bezit zijn van een merkrecht, hebben tijdens deze weken de gelegenheid om hun merken vast te leggen als .co.nl domein voordat de registratie voor iedereen open gaat. In welk land het merkrecht is vastgelegd is voor de verkrijging van het .co.nl domein niet van belang.

Tijdens de daarop volgende Landrush zal iedereen, zonder verdere eisen of voorrangsrechten, de optie hebben om zelf .co.nl domeinnamen vast te leggen voordat CO.NL volledig opengaat. Het is dan ook bij uitstek de gelegenheid om generieke domeinnamen vast te leggen voordat anderen dat doen. De Landrush duurt precies twee weken en opent op 17 maart om 3 uur ’s middags.

Ter afronding van de Sunrise periode zal de Go Live plaatsvinden op Woensdag 15 april 2009. Vanaf dat moment staat het iedereen vrij om een .co.nl domein te registeren zonder verder vereisten en zullen aanvragen worden gehonoreerd op basis van het principe ‘wie het eerst komt, het eerste maalt.’

Merkrechthouders die gebruik willen maken van de aanstaande CO.NL Sunrise periode kunnen kiezen uit 50 deelnemende registrars. Het overzicht met alle deelnemers staat gepubliceerd op: http://domain.co.nl/nl/aangesloten-registrars.html.

Meer informatie over CO.NL staat op de officiële website: www.domain.co.nl

Over de Operator
De CO.NL Operator is opgericht in 2007 om de uitgifte van third level domeinen onder .co.nl te verzorgen en om alle geregistreerde .co.nl domeinnamen te beheren. De organisatie opereert onder de nationale Nederlandse TLD die wordt beheerd door de SIDN maar heeft geen verdere relatie met deze stichting. CO.NL wordt direct vanuit Amsterdam aangestuurd met de technische back-end van EuroDNS SA, een wereldwijd opererende Registrar van internet domeinnamen.

Contact:
Sander Scholten
General Manager
CO.NL Operator
Email : sscholten@domain.co.nl

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.