The Domain Name Industry News 
DomeinForum

17% meer .be’s in 2008

Filed under: Algemeen, ccTLD's — admin at 6:16 pm on Monday, January 26, 2009

DNS BE, de officiële beheersinstantie voor de .be domeinnamen, maakte bekend dat in 2008 het aantal .be domeinnamen weliswaar minder snel steeg dan in 2007, maar dat er toch nog altijd 16,7% meer .be domeinen geregistreerd waren in 2008 dan in het jaar daarvoor. Op 31 december 2008 waren er 859.474 .be domeinnamen, meer dan het dubbele van vier jaar geleden.

Van al die geregistreerde domeinen waren er 222.915 volledig nieuwe namen, wat een groei is van 15% tegenover het jaar tevoren. Hierbij valt op dat steeds meer privé-personen hun eigen domein aanvragen, want het aantal domeinen voor privé-personen steeg met 28%, sneller dus dan het algemene groeicijfer van de domeinnamen. De belangstelling van de particulier voor de domeinnamen valt enerzijds te verklaren door de algemene inburgering van het internet en de aandacht voor IT en telecom in de scholen, maar anderzijds ook doordat een .be domeinnaam zo snel en vlot geregistreerd kan worden, aan een aantrekkelijke prijs.

Zijn er eigenlijk veel buitenlandse bedrijven of personen die een .be domein registreren? Volgens de nieuwste gegevens van DNS.be bedraagt dat aandeel toch 30%. Het merendeel van de .be domeinnamen is dus in handen van Belgische bedrijven of particulieren, waarbij een grote kloof opvalt tussen de landsgedeelten: 69% staat op naam van Vlamingen, 17% op naam van Walen, en 14% op naam van Brusselaars.

Bron: Combell

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.