The Domain Name Industry News 
DomeinForum

amberalert.nl

Filed under: Algemeen — admin at 7:24 pm on Monday, December 1, 2008

Amber Alert Nederland, het landelijke alarmsysteem bij kinderontvoeringen, kan op internet geen gebruik maken van de meest voor de hand liggende website en loopt daardoor aanmeldingen mis… Zo begint het toch wel tendentieuze artikel van de Telegraaf. Een toon die de meeste domainers wel bekend zal voorkomen ;-)

Het artikel vervolgt: “Zodra een kind in gevaar verkeert, wordt op schermen in heel Nederland een alarmsignaal gegeven. Dit beeld is fictief, in scene gezet…

Het domein amberalert.nl blijkt eerder geregistreerd door het Utrechtse bedrijf Internet New Business Concepts van ene Bryan Chin Fo Sieeuw. Deze wil het juridische eigendom van de site alleen tegen grof geld overdragen. Amber Alert Nederland, een initiatief van het Korps landelijke politiediensten en Netpresenter dat géén overheidssteun krijgt, heeft daar geen financiële middelen voor en kan nu alleen de site amberalertnederland.nl gebruiken.

Volgens directeur Frank Hoen van Netpresenter is al in vroegtijdig stadium met Chin Fo Sieeuw onderhandeld. “Aanvankelijk werden enkele duizenden euro’s gevraagd, gaandeweg noemde Chin Fo Sieeuw niet eens bedragen meer. We kunnen, maar willen ook uit principe niet betalen. Amber Alert Nederland draait met medewerking van goedwillende sponsors die vinden dat vermiste kinderen snel door de politie moeten worden opgespoord. Doordat de domeinnaam amberalert.nl niet kan worden gebruikt, loopt Amber Alert Nederland aanmeldingen mis; simpelweg omdat mensen de juiste site niet kunnen vinden. Ik vind het uitermate verwerpelijk dat deze man over de rug van vermiste en gekidnapte kinderen geld wil verdienen.”

Chin Fo Sieeuw ontkent dat. “Tegenover het afnemen van mijn produkten dient, net als bij elk ander bedrijf, een vergoeding te staan.” Op de site van zijn bedrijf gaat de Utrechtenaar er prat op dat hij ‘KRO’s TVFlat’ voor kinderen tussen tien en zestien jaar heeft ontwikkeld. Maar aan het doel van het nationale opsporingssysteem Amber Alert Nederland heeft de ‘domeinkaper’ kennelijk geen boodschap. “Ik krijg wel vaker zielige verhalen van mensen die mijn domeinen voor een appel en ei willen hebben. Ik doe er niet aan mee.”

Wie het domein van Chin Fo Sieeuw koopt, kan daar volgens Frank Hoen commercieel gezien niets mee. “Omdat de naam Amber Alert is geregistreerd bij het Benelux Merkenbureau zal daar onmiddellijk een stokje voor worden gestoken.”

Voorlopig blijven mensen die een sms-je of bijvoorbeeld email willen ontvangen als een jongen of meisje is ontvoerd, aangewezen op de enige juiste site: amberalertnederland.nl

Bron: Telegraaf.nl/WebWereld.nl

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.