The Domain Name Industry News 
DomeinForum

ICANN accepteert TLD aanvragen per mid 2009

Filed under: Algemeen, ICANN, ccTLD's — admin at 9:19 pm on Wednesday, November 26, 2008

ICANN heeft vandaag aangekondigt dat ze vanaf mid 2009 aanvragen zal gaan accepteren voor nieuwe TLD’s. Daarmee lijken de afrondende stappen te worden gezet van een vierjarig proces om het internet open te stellen voor nieuwe gTLD’s (.com, .net etc) en nieuwe ccTLD’s (.nl, .co.uk).

ICANN CEO Paul Twomey meldde aan iTWire dat 3 jaar van voorbereidingen bijna zijn afgerond en dat er tijdens ICANN Cairo eerste voorstel implementatie programma’s en contracten zijn gelanceerd.

Uiteraard zullen er de nodige restricties zijn mbt merkrecht en mogelijk verwarrende extensies (.kom?) of technisch lastige extensies (.123). Verder zullen de TLD’s op basis van ‘wie het eerst komt het eerst maalt’ worden toegekend.

Voor iedere aanvraag moet wel een flinke zak geld op tafel komen: 185.000 USD. Ook wanneer de aanvraag wordt afgekeurd ben je dit geld kwijt. Indien er meerdere aanvragers zijn voor 1 extensie (.xxx?) zal er ook nog een veiling volgen…

Meer details vind je ook op Webhosting.info

One Response to “ICANN accepteert TLD aanvragen per mid 2009”

  1. Eigen TLD aanvragen mogelijk vanaf medio 2009 | ISPam.nl Says:

    […] ICANN vanaf medio 2009 zal beginnen met het accepteren van aanvragen voor nieuwe TLD’s, zo meldt […]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.