The Domain Name Industry News 
DomeinForum

.NL onbereikbaar na update SIDN

Filed under: Algemeen, SIDN — admin at 11:49 am on Thursday, May 29, 2008

Afgelopen nacht waren een groot aantal .nl-domeinen niet bereikbaar nadat er iets mis ging met de update van de .nl-zonefile. De Sidn heeft een oude zonefile moeten terugzetten om de storing te verhelpen.

De Sidn bevestigt dat een groot deel van de .nl-namespace tussen 00.00 en 06.40 plat lag. Volgens Lieke Hoogeveen, woordvoerster van de organisatie, waren zeker honderdduizend domeinnamen onbereikbaar. “De storing ontstond na onderhoud aan het domeinregistratiesysteem. Na afloop bleek dat een aantal glue records uit de zonefile waren verdwenen. Door caching bleef de schade aanvankelijk beperkt, maar na verloop van tijd waren de nameservers van providers niet meer te bereiken, waarna ook een groot aantal domeinen onbereikbaar werden. Verschillende isp’s zouden na het constateren van de storing tevergeefs contact hebben gezocht met de Sidn, schrijft iSpam.

De Sidn heeft vanochtend de zonefile van woensdag 18.00 teruggezet, waarna de domeinen weer bereikbaar waren. “Domeinaanvragen die na die tijd zijn ingediend, zijn dan ook niet verwerkt in de zonefile”, aldus Hoogeveen. De Sidn heeft het domeinregistratiesysteem uit voorzorg tijdelijk uitgeschakeld en onderzoekt waar het probleem lag. Nieuwe aanvragen kunnen dan ook niet verwerkt worden. Wanneer het systeem weer wordt ingeschakeld kon Hoogeveen niet zeggen.

Bron: Tweakers

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.