The Domain Name Industry News 
DomeinForum

Veiling .ME domeinen

Filed under: Algemeen, ccTLD's — admin at 5:04 pm on Monday, April 28, 2008

Op 3 juni 2006 is Montenegro onafhankelijk geworden van de confederatie Servië en Montenegro, die is voortgekomen uit de Federale Republiek Joegoslavië en de toplevel domeinnaam .yu gebruikte. Deze zullen in twee jaar worden overgeheveld naar .me. Voor Servië zal .rs gebruikt worden.

De registratie van .me-domeinen wordt namens de overheid uitgevoerd door de Universiteit van Montenegro, meldt het Duitse registratiebureau Secura. Vanwege hun internationale aantrekkingskracht van namen als love.me en call.me verwacht Secura een grote belangstelling voor de nieuwe domeinnamen.

De uitrol van de .me-domeinnamen zal gefaseerd plaatsvinden. Van 6 tot en met 20 mei is de algemene sunrise periode, wanneer eigenaren van geregistreerde handelsmerken domeinen kunnen vastleggen. Als twee inschrijvers dezelfde domeinnaam begeren, gaat deze naam naar de hoogste bieder. Van 6 tot en met 26 juni is de zogenaamde landrush, waarin het grote publiek namen kan registreren. Ook hier zullen dubbel geregistreerde namen worden geveild. Pas vanaf 17 juli is open registratie mogelijk volgens het ‘wie het eerst komt’-principe.

Ruim 2600 opvallende domeinnamen als Contact.me, Drive.me of Fly.me worden echter achtergehouden en eveneens per opbod verkocht in de laatste periode. Nog eens 400 namen zijn voorbehouden aan Montenegrijnse bestuursinstellingen en het registratiebureau Afilias, zo meldt Heise. Hieronder zijn mogelijk gewilde namen als help.me, love.me, marry.me, adopt.me, buy.me, tax.me en fuck.me.

Bron: WebWereld

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.