The Domain Name Industry News 
DomeinForum

Domeinbeurs Fusu.com trapt af op T.R.A.F.F.I.C.

Filed under: Algemeen — admin at 5:18 pm on Wednesday, February 20, 2008

Fusu heeft gister officiele de aftrap gegeven met een eerste lijst domeinnamen ter waarde van bijna 1.5 Mln USD. Door het traditionele beurs concept toe te passen op de domeinnaam industrie stelt Fusu domainers in staat om een aandeel in hun namen/portfolio te verkopen aan andere domein investeerders. Hierdoor genereert de eigenaar van het domein al een eerste cash flow zonder controle over de naam te verliezen. Aan de andere kant heeft de investeerder recht op zijn aandeel in de verkoop opbrengst wanneer het domein wordt verkocht.

Het Fuso platforms stelt, kortom, de eigenaar van een premium domein in staat om alvast een deel van zijn portfolio ter gelde te maken, terwijl domainers met een kleinere beurs of een lager risicoprofiel aandelen kunnen kopen in verschillende premium namen. Namen die ze wellicht niet zelf zouden (kunnen) kopen.

Domeinnamen die worden aangemeld voor de beurs van Fusu zullen eerst een initiele veiling ondergaan waarin de marktwaarde van een domein wordt vastgesteld. Een aantal van de namen die wullen worden opgenomen zijn: warning.com, ground.com, eel.com, recycle.it, tophotels.com, hot.tv en flowers.mobi (ingebracht door Rick Schwartz die de naam afgelopen jaar op één van zijn T.R.A.F.F.I.C. conferenties kocht voor 200.000 USD).

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.