The Domain Name Industry News 
DomeinForum

5e verjaardag voor .CO.NL

Filed under: Algemeen — admin at 1:34 pm on Wednesday, April 2, 2014

Op 15 april 2014 is het precies 5 jaar geleden dan .co.nl Live ging na een veel besproken Sunrise periode. CO.NL heeft sinds die tijd zonder meer aangetoond een stabiel alternatief te zijn, waarmee kan worden voldaan aan de groeiende vraag naar domeinen met een lokale, bewezen extensie. De gerapporteerde sales op de Aftermarket (zie ook DNjournal) tonen wel aan dat de eindklant dit ook onderschrijft.

Nu, aan de vooravond van een vloedgolf aan nieuwe exotische domeinextensies zal die vraag naar verwachting alleen maar toenemen. In dat kader lanceert CO.NL per 15 april dan ook de mogelijkheid om domeinen vast te leggen met ‘ speciale’ karakters, de zogenaamde IDN domeinen. Toegestane karakters zijn vanaf dat moment: ß, à, á, â, ã, ó, ô, þ, ü, ú, ð, œ, ê, ë, ì, í, ø, ù, î, û, ñ, é, æ, å, ï, ç, è, õ, ÿ, ý, ò, ä.  Een domeinnaam als André.co.nl is vanaf dat moment dus te registreren!

Opgestart onder de vleugels van registrar EuroDNS is CO.NL inmiddels volledig verzelfstandigd en niet meer gelieerd aan deze Luxemburgse hoster. Dat maakt de weg vrij voor een aanpak die beter aansluit bij de Nederlandse markt en het gebruik van een verbeterd eigen registratie platform:
CO.NL draait inmiddels op het registry platform van OpenRegistry, opgericht door de initiaters van DNS.be, dat bekend staat om de hoge mate van redundancy en (EPP) standaardisatie. Bijkomend voordeel is dat er meerdere extensies (zoals .SX) op dit platform draaien, die zonder extra moeite kunnen worden meegenomen in het aanbod.

In het kader van haar 5 jarige bestaan heeft CO.NL een bijzondere actie opgetuigd waar potentiele registrars zich voor kunnen aanmelden tot 15 mei 2015. Klik hier voor meer info!