The Domain Name Industry News 
DomeinForum

Kamervragen over DomainOrder.nl

Filed under: Algemeen — admin at 6:10 pm on Friday, January 21, 2011

Recent zijn er kamervragen gesteld aan Minister Verhagen over domeinen in quarantaine en de toekenning van vrijkomende namen aan belanghebbenden. Helaas lijkt de vragensteller het allemaal niet helemaal begrepen te hebben… Hieronder een deel van het volledige document dat te downloaden is op oa.a Boek9.nl:

AH 1060 - 2010Z19971 - Antwoord van minister Verhagen (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) (ontvangen 13 januari 2011)

1
Klopt het dat Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) tegen betaling lijsten met domeinnamen die in de quarantaineperiode zitten, aanbiedt? Wat is het doel hiervan? Acht u dit een wenselijke ontwikkeling?

Antwoord
Nee. SIDN biedt betaalde noch onbetaalde lijsten aan van .nl-domeinnamen die in quarantaine zijn geplaatst. Wel is via de Whois-functie op de website van SIDN door iedereen (gratis) op te vragen of een bepaalde .nl-domeinnaam in quarantaine is geplaatst en, zo ja, op welke datum de .nl-domeinnaam uit quarantaine komt.

3
Hoe worden domeinnamen die uit quarantaine komen toegekend indien er sprake is van meerdere aanvragen? Hoe wordt bepaald wie de uiteindelijke winnaar is?

Antwoord
Nadat een houder van een .nl-domeinnaam zijn .nl-domeinnaam opheft, valt deze naam in de quarantaineperiode. De oorspronkelijke houder heeft dan gedurende 40 dagen de tijd om terug te komen op het besluit de .nldomeinnaam op te heffen en om deze weer te registreren. De quarantaineperiode is vooral bedoeld om houders tegen onbedoelde of (achteraf) ongewenste opheffingen te beschermen. Een .nl-domeinnaam die uit quarantaine komt is in feite een niet meer geregistreerde .nl-domeinnaam, waarop dezelfde regels van toepassing zijn als op nieuwe en niet eerder geregistreerde domeinnamen. De registratie vindt in beide gevallen plaats op basis van het standaard ‘first–come, first–served’ principe.

5
Wat is uw mening over de werkwijze van domainorder.nl? Gebruiken zij geoorloofde technieken bij het registreren van domeinnamen?

Antwoord
Domainorder.nl heeft zich toegelegd op het registreren van .nl-domeinnamen die uit quarantaine komen, en op het doorverkopen van deze namen via veilingen. Klanten kunnen vooraf inschrijven en bieden voor specifieke .nldomeinnamen die binnenkort vrijkomen. Men betaalt alleen als de .nldomeinnaam wordt geregistreerd (‘no cure, no pay’). Domainorder.nl is, net zoals iedere andere registrar, gebonden aan de regels die SIDN stelt met betrekking tot de registratie van .nl-domeinen zoals vermeld in het antwoord op vraag 4, en ik heb geen signalen van SIDN of uit het veld ontvangen dat Domainorder.nl daarbij ongeoorloofde of onrechtmatige technieken hanteert. Voor consumenten, bedrijven en organisaties die zich niet kunnen vinden in de dienstverlening van Domainorder.nl, blijft er voldoende keuzevrijheid over om domeinnamen elders te registreren. Men kan bij meerdere registrars voor het .nl-domein terecht en in meerdere domeinen naast het .nl-domein, zoals .com, .eu, .org, .de etc. (Verder lezen…)

Sedo Sales van afgelopen week

Filed under: Domain Sales — admin at 11:41 am on Thursday, January 20, 2011

ccTLDs
tuttoauto.it 33600 EUR
enracha.es 20000 EUR
카지노.kr 11500 USD
horizon.fr 10000 EUR
kunstrasen.de 8999 EUR
promotions.ch 7000 EUR
laserworld.de 6750 EUR
redtube.es 6500 USD
lifetimetraining.co.uk 5000 GBP (Verder lezen…)