The Domain Name Industry News 
DomeinForum

Sedo Sales van afgelopen week

Filed under: Domain Sales — admin at 12:59 pm on Wednesday, November 24, 2010

ccTLDS
ag.de 30000 EUR
beauty.co 13500 EUR
ring.me 12000 USD
freelegaladvice.co.uk 10000 GBP
folder.be 6843 EUR
dreyer.de 6000 EUR
uni.cc 5600 USD
energia.fr 5000 EUR
internaldoors.co.uk 5000 EUR (Verder lezen…)

1 op de 2 Belgische bedrijven heeft geen .be

Filed under: ccTLD's — admin at 1:31 pm on Tuesday, November 23, 2010

Gent, 23 November 2010 - Meer dan 50% van de Belgische KMO’s en zelfstandigen registreerden hun .be domeinnaam nog niet. Dat cijfer ligt zeer laag in vergelijking met buurland Nederland. Belgische bedrijven missen hierdoor zakelijke opportuniteiten alsook extra juridische bescherming. De beperkte aanwezigheid van Waalse bedrijven op het internet is eveneens opmerkelijk.

U heeft het misschien al gehoord op radio of TV. Meer dan 50% van de KMO’s en zelfstandigen registreerden hun .be domeinnaam nog niet. Een eigen domeinnaam is nochtans essentieel voor elke onderneming, zowel op zakelijk vlak als qua juridische bescherming. Van zodra een onderneming zijn bedrijfsnaam als domeinnaam heeft geregistreerd, kan immers niemand anders deze nog als domeinnaam claimen.
(Verder lezen…)

Offertes.nl daagt de gevestigde orde uit

Filed under: Algemeen — admin at 4:50 pm on Friday, November 19, 2010

Vandaag is de website Offertes.nl officieel van start gegaan. Offertes.nl brengt vraag en aanbod eenvoudig samen ongeacht of het gaat om een dienst of product.Was het tot op heden zo dat andere websites zich voornamelijk richten op klussen in en om het huis, Offertes.nl voorziet in het samenbrengen van nagenoeg de gehele markt van vraag en aanbod binnen circa 250 categorieën.

Offertes.nl is een mooi voorbeeld van een goed generiek domein dat wordt uitgebouwd met een goede site tot een interessante portal. 1+1=3 wat mij betreft!

(Verder lezen…)

Sedo bevestigt verkoop Sex.com voor 13 mln USD

Filed under: Domain Sales — admin at 1:21 pm on Thursday, November 18, 2010

Keulen, 18 november 2010. Sex.com, wereldwijd de meest bekende domeinnaam, kan met een verkoopprijs van 13 miljoen dollar nu ook wereldwijd het duurste domein genoemd worden. Dat bevestigde het handelsplatform Sedo GmbH, die de onderhandelingen voor de domeinnaam gevoerd heeft en de verkoop tot een succesvol einde gebracht heeft.

“Voor ons was de mogelijkheid om in een tijdsperiode van 3 maanden de domeinnaam sex.com te verkopen één van de spannendste uitdagingen waar ons bedrijf tot op vandaag mee te maken heeft gehad” zegt Liesbeth Mack-de Boer, CSO van Sedo GmbH. “Voor een domeinnaam van dit kaliber, die het bedrijf Escom LLC in 2006 voor een bedrag van 11,5 miljoen dollar aankocht, is het een zware opgave deze verkoopprijs te overtreffen. Wij verheugen ons zeer dat we dit domein, tegen een prijs die overeenkomt met de marktwaarde van het domein, van een nieuwe eigenaar hebben kunnen voorzien.”

(Verder lezen…)

GoDaddy vervangt .com door .co als standaard-tld

Filed under: Algemeen, Partners — admin at 3:31 pm on Monday, November 15, 2010

GoDaddy, ’s werelds grootste domeinregistreerder, selecteert niet langer automatisch de .com-extensie wanneer iemand een domeinnaam wil registreren. In plaats daarvan wordt voortaan de Colombiaanse extensie .co gekozen.

Dat meldt de website DomainNameWire. GoDaddy registreert grofweg de helft van alle nieuwe domeinnamen, waardoor de beslissing een grote toename van het aantal .co-domeinnamen tot gevolg kan hebben. GoDaddy heeft het vervangen van .com door .co niet toegelicht, maar waarschijnlijk is de beslissing ingegeven door het feit dat er steeds meer .com-domeinnamen bezet zijn, met als gevolg dat de keuzevrijheid bij het aanvragen van nieuwe domeinnamen sterk is verminderd.
(Verder lezen…)

Sedo verkopen van afgelopen week

Filed under: Domain Sales — admin at 5:15 pm on Monday, November 8, 2010

ccTLDs
armbänder.de 13500 EUR
fans.tv 10000 USD
mp3.mx 6000 USD
toddlers.co.uk 5500 GBP
cable.mx 4500 USD
insightdirect.co.uk 4000 GBP
dit.ca 3453 USD
xx.eu 2850 EUR
zonneenergie.be 2800 USD
weplay.de 2500 EUR
banked.co.uk 2500 GBP
redcats.es 2380 EUR
teradata.co.uk 2300 GBP
kookplaat.nl 2192 EUR (Verder lezen…)

Telegraaf koopt vrouw.nl

Filed under: Domain Sales — admin at 10:31 am on Tuesday, November 2, 2010

Telegraaf Media Nederland, de eigenaar van het merk Vrouw, heeft de url overgenomen van Pilar bv. Deze overname was voor Telegraaf Media Nederland een logische stap: met vrouw.nl wordt het merk Vrouw verstevigd en daarmee dus ook de positie van de uitgever in het vrouwensegment.

Vrouw.nl wordt nu onderdeel van telegraaf.nl. ‘De voordelen voor VROUW van het hebben van de url vrouw.nl zijn groot. Gebruiksgemak voor de consument (makkelijk te onthouden), sterke, gerichte communicatiekracht in de media en de hoogste ranking binnen searchengines zijn een paar van de voordelen. Maar bijna belangrijker nog is het feit dat op internet met deze url het merk Vrouw ook wordt versterkt’, zegt Klaar Bavinck, marketingmanager van Vrouw.

Bron: Adformatie.nl