The Domain Name Industry News 
DomeinForum

De gevaarlijkste en de veiligste TLD’s

Filed under: Algemeen, ccTLD's — admin at 1:04 pm on Friday, October 29, 2010

Domeinnamen eindigend op .com zeer gevaarlijk

McAfee komt vandaag met een lijst met de gevaarlijkse domeinnaam extenties ter wereld. De lijst is gebaseerd op het aantal vastgestelde incidenten. Daarom is het niet zo vreemd dat .COM de lijst aanvoert. Daar staan nu eenmaal de meeste sites en proberen kwaadwillenden de PC’s van mensen bij voorkeur te besmetten of phishing toe te passen. (Verder lezen…)

Schoenen.nl verkocht voor 120.000 euro

Filed under: Domain Sales — admin at 12:02 pm on Wednesday, October 27, 2010

Amsterdam, 27 oktober 2010

Het Amsterdamse internetbedrijf Four People heeft de domeinnaam schoenen.nl gekocht van webshopontwikkelaar Connective Power. Met de verkoop is een bedrag gemoeid van 120.000 euro. Schoenen.nl is één van de duurste .nl domeinnamen van de afgelopen jaren. Van de openbaar gemaakte verkopen gingen alleen vakantie.nl (2,5 miljoen euro) en seks.nl (200.000 euro) voor hogere bedragen over de toonbank.

Four People zet met de aankoop van schoenen.nl haar eerder ingezette strategie voort. Eerder dit jaar kocht het onder andere spijkerbroeken.nl en laarzen.nl; van de laatste ging afgelopen week de website online. Op de websites kunnen consumenten inmiddels producten vinden van tientallen webwinkels. “Doordat wij het aanbod van de beste webshops bundelen is de kans dat een consument via onze websites slaagt, groot” aldus Stijn Kruijssen van Four People. (Verder lezen…)

13 Miljoen voor SEX.com

Filed under: Domain Sales — admin at 9:26 am on Thursday, October 21, 2010

Weer eens een artikeltje over sex.com…. SAN FRANCISCO (ANP) - Voor de domeinnaam sex.com is 13 miljoen dollar (9,4 miljoen euro) geboden. Dat bleek woensdag uit rechtbankstukken.

De huidige eigenaar van sex.com, het Amerikaanse bedrijf Escom, is failliet verklaard en is daarom gedwongen de domeinnaam te verkopen. Volgens de rechtbankstukken waren er een dozijn bieders, waarvan het bedrijf Clover Holdings het winnende bod heeft gedaan. Over het bedrijf Clover is weinig bekend, behalve dat het gevestigd is op het Caribische eiland St. Vincent. (Verder lezen…)

HostingDiscounter promoot IPv6 met gratis hosting

Filed under: Algemeen — admin at 10:53 am on Thursday, October 14, 2010

Ingezonden persbericht: HostingDiscounter biedt gratis hosting ter promotie van IPv6. Waar HostingDiscounter al meer dan een jaar voorbereid is op de toekomst van het Internet, blijft een groot gedeelte van de webhostingbranche achter. De toekomst waar wij het hier over hebben is de mogelijkheid om websites via IPv6 te bereiken.

Wat is IPv6?  Internet Protocol Version 6 (IPv6) is de opvolger van Internet Protocol Version 4. IPv6 is onder andere ontwikkeld om de tekortkomingen van zijn voorloper te verhelpen. Met name het tekort aan beschikbare IP-nummers levert op korte termijn een enorm probleem op. Bij het Internet Protocol Version4 zijn er vier miljard combinaties mogelijk. Dat zijn er niet genoeg om alle apparaten ter wereld van een IP-nummer te voorzien. IPv6 voorziet in deze behoefte door een bijna oneindig aantal beschikbare IP-nummers. (Verder lezen…)

Libische overheid blokkeert domeinnaam om sharia

Filed under: Legal — admin at 12:14 pm on Tuesday, October 12, 2010

De overheidsinstantie die Libische domeinnamen eindigend op .ly beheert, heeft de naam van een succesvolle website ingetrokken omdat de inhoud van de website niet voldoet aan de Islamitische wetgeving.

De linkverkorter vb.ly, die gebruikt kan worden om naar webpagina’s te linken vanuit Twitter, linkte onder andere naar een foto van de oprichtster van de dienst.
(Verder lezen…)

Rechtspraak: Geëxpireerde domeinnaam

Filed under: Legal — admin at 12:20 pm on Tuesday, October 5, 2010

Geen gebruik domeinnaam als handelsnaam
• Doorlinken of te koop aanbieden domeinnaam geen gebruik als handelsnaam
Reeds vanwege het feit dat – naar het voorlopig oordeel van het hof – noch het enkele doorlinken van een do-meinnaam naar een eigen website, noch het te koop aanbieden van een domeinnaam, voldoende is om ge-bruik van die domeinnaam als handelsnaam aan te nemen, gaat het beroep van [appellant A sub 1] op han-delen in strijd met artikel 5 Hnw niet op. Niet is immers gesteld of anderszins aannemelijk geworden, dat [geïn-timeerde] de naam ‘[website]’ (in verband met door haar onder die naam verrichte bedrijfsmatige activitei-ten) anderszins als handelsnaam voerde. (Verder lezen…)