The Domain Name Industry News 
DomeinForum

Namedrive Sales

Filed under: Algemeen — admin at 12:47 pm on Wednesday, December 23, 2009

Namedrive lijkt al een tijd een mooie database op te bouwen met te koop staande domeinnamen. Wellicht als een interessant alternatief voor alleenheerser Sedo?  Hoe dan ook, de eerste verkoopresultaten zijn recent bekend gemaakt sinds de start 6 maanden geleden. Via het NDX platform van Namedrive hebben intussen 4526 domeinen een nieuwe eigenaar gevonden voor een totaal bedrag van 4,64 Mln USD. (ofwel een gemiddelde prijs van net iets meer dan duizend USD)

Het merendeel betrof COM en DE sales (40%) maar ook een NL sale staat in de ranking voor een kleine 2000 euro (speter.nl)

De marktplaats van Namedrive bevat inmiddels 1,4 Mln domeinen (ruime 10% van Sedo) en een kleine 10.000 gebruikers. De resultaten lijken me bemoedigend en ik ben dan ook benieuwd naar de ontwikkelingen in 2010! Een beetje concurrentie in deze markt kan geen kwaad dacht ik zo…

 Meer info: DNN

Kerstpromoties

Filed under: Algemeen — admin at 12:24 pm on Wednesday, December 23, 2009

Tot 1 jan 2010 registreer je al je .COM, .EU, .DE & .ES domeinnamen voor slechts 5 euro bij domeinnaam registrar EuroDNS S.A. Om gebruik te maken van deze korting dien je de volgende codes aan je account toe te voegen:

.COM Discount Code: XMASCOM
.EU Discount Code: XMASEU
.DE Discount Code: XMASDE
.ES Discount Code: XMASES

Alle registraties zijn inclusief gratis email en gratis forwards.

Voor meer informatie ga je naar www.eurodns.com

Maakt eerder geregistreerde domeinnaam inbreuk op oudere handelsnaam?

Filed under: Algemeen — admin at 1:41 pm on Tuesday, December 22, 2009

Een interessant artikel in het Nederlands Juridisch Dagblad, waar een uitspraak van de voorzieningenrechter wordt besproken waarin zakelijk gebruik van een domein wordt verboden maar het domein niet wordt toegewezen aan de eiser:

“Eiser verwijt gedaagde dat deze met het gebruik van de (eerder) door gedaagde geregistreerde domeinnaam inbreuk maakt op de (oudere) handelsnamen van eiser. Door de domeinnaam bezet te houden, handelt gedaagde bovendien onrechtmatig, aldus eiser.
De voorzieningenrechter stelt eerst vast dat er sprake is van gebruik van de domeinnaam als handelsnaam, om vervolgens te concluderen dat dat gebruik in casu inbreuk op de oudere handelsnaam van eiser maakt, omdat er – gezien de gelijkenis tussen de handelsnamen, de aard van de ondernemingen en de overeenkomstige markt – verwarringsgevaar is te duchten. (Verder lezen…)

Domeinen uit Kameroen het gevaarlijkst

Filed under: Algemeen — admin at 12:23 pm on Wednesday, December 16, 2009

Volgens een onderzoek van McAfee zijn domeinnamen uit Kameroen (.cm) het gevaarlijkste. Dit komt omdat de extensie het vaakst wordt ingetikt door mensen die eigenlijk naar een .com willen surfen. Op deze typo .com domeinen plaatsen oplichters dan spyware, adware en andere risicovolle content. Bijna 40% van de Kameroense domeinnamen zijn op die manier besmet.

Andere gevaarlijke extensies zijn .cn (China), .ws (Samoa), Filippijnen (.ph) en de voormalige Sovjet-Unie (.su). De meest veilige extensie in Europa is Ierland (.ie). België staat op de 81e plaats en Nederland op de 84e plaats (gerangschikt van onveilig naar veilig). Het volledige rapport van McAfee is hier te vinden.

Bron: Combell

Nederland blijft koploper met internet

Filed under: Algemeen — admin at 1:23 pm on Tuesday, December 8, 2009

BRUSSEL (ANP) - Nederland neemt ook dit jaar de koppositie in bij internetaansluitingen in de Europese Unie.
Volgens Eurostat beschikt 90 procent van de Nederlandse huishoudens over een internettoegang. Luxemburg en Zweden volgen met respectievelijk 87 en 86 procent. Het EU-gemiddelde bedraagt 65 procent. Dat heeft het statistisch bureau van de EU dinsdag bekendgemaakt.

Nederland is geen koploper met breedbandaansluitingen. In Zweden beschikt 80 procent van de bevolking over snel internet. In Nederland is dat 77 procent. Denemarken is nummer drie met 76 procent.

Bron: FEMbusiness.nl

Sedo verkopen week van 30 November

Filed under: Domain Sales — admin at 10:45 am on Tuesday, December 8, 2009

ccTLDs
myimmoworld.de 28.500 EUR
locations.fr 25.500 EUR
dosenpfand.de 15.470 EUR
preis24.de 15.000 EUR
cosmeticdentists.co.uk 9.400 USD
seed.fr 7.000 EUR
myvouchers.co.uk 6.600 GBP
directbathrooms.co.uk 6.000 USD
reprisemedia.nl 5.950 EUR
reprisemedia.dk 5.950 EUR
booking.sc 5.000 USD
asien-reisen.de 4.500 EUR
kaska.pl 4.444 EUR
kondenstrockner.de 4.400 EUR (Verder lezen…)

Voorstel Icann voor verbod dns-redirection nieuwe tld’s

Filed under: ICANN — admin at 2:18 pm on Wednesday, December 2, 2009

Dns-redirection geeft bij een query voor een niet-bestaande domeinnaam niet het standaardantwoord ‘nxdomain’, maar verwijst gebruikers in plaats daarvan naar een webserver die de gebruiker een foutmelding voorschotelt. Vaak gaan deze fout-pagina’s gepaard met advertenties en zijn ze bedoeld om geld te verdienen. De .nu-tld gebruikt dns-redirection om bezoekers van niet-bestaande domeinen te verleiden deze te registreren, terwijl een deel van het businessmodel van OpenDNS op inkomsten uit de foutmeldingspagina’s is gebaseerd. (Verder lezen…)

Pre-registratie van IDN .EU domeinnamen

Filed under: Algemeen, ccTLD's — admin at 1:59 pm on Tuesday, December 1, 2009

Vanaf 10 december is het mogelijk om een aanvraag in te dienen voor een zgn ‘Internationalized Domain Name’ (IDN) onder de .EU extensie. IDN betekent dat naast domeinnamen met de standaard karakters in ons alfabet ook domeinnamen met de karakters met een trema, of het cyrillisch schrift kunnen worden aangevraagd.

 In het Nederlands voegt dit wellicht niet al te veel waarde toe, maar in Griekenland of Duitsland is dat wel anders. Zie daarvoor ook de aardige sales van IDN .de domeinen via Sedo de afgelopen jaren.

Via EuroDNS (www.eurodns.com) is het vanaf heden mogelijk om een pre-registratie in te leggen voor je eigen IDN .EU domeinen. Na activatie van de kortingscode 9EU9, kost je dat slechts 9 euro. Alle aanvragen worden op een first come first served principe aangenomen.

 Voor meer informatie over IDN’s klik hier