The Domain Name Industry News 
DomeinForum

Website van het jaar

Filed under: Algemeen — admin at 11:46 am on Monday, November 30, 2009

De uitslag van de website van het jaar verkiezing is bekend! De afgelopen weken kon er gestemd worden op de website van het jaar in vele categoriën. Uiteindelijk werd tweakers.net de hoofdwinnaar en mag zich een jaar lang de beste website van Nederland noemen.

Hieronder de complete uitslag van de verkiezing:

Categorie Beste Populairste
Vervoer Marktplaats Auto ANWB.nl
Carrière Bijbanen.nl Monsterboard.nl
Communities Girlscene.nl Hyves.nl
Entertainment YouTube Youtube
Financiën Rabobank.nl ING.nl
Games OnlineSoccerManager Zylom.com
Telecom SMScity.com SMScity.com
Overheid VROM Van A naar Beter
Nieuws & info Tweakers.net Nu.nl
Onderwijs Hogeschool Utrecht Scholieren.com
Zoeken Google.nl Google.nl
Ecommerce iBood.nl iBood.nl
Sport PSV.nl PSV.nl
Wonen Funda Funda
Vrije Tijd Zoover Inpakken & wegwezen
TV & Radio Nederland.FM UitzendingGemist
Goede doelen Kika.nl Kika.nl
Mens Smulweb.nl Receptenweb.nl
Dating Gay.nl Relatieplanet.nl
Vergelijken Tweakers.net Pricewatch Tweakers.net Pricewatch
Weer & verkeer Google Maps Buienradar.nl

Bron: Websitevanhetjaar.nl

Mijn naam is Michael…

Filed under: Legal — admin at 2:45 pm on Wednesday, November 25, 2009

Het lijkt erop dat RTL wel degelijk domeinnamen rondom haar nieuwe show Mijn naam is Michael in bezit wil hebben. Vorige week nog schreef Hyped dat SBS de domeinnaam mijnnaamismichael.nl registreerde, meteen nadat RTL de nieuwe show had aangekondigd. RTL maakte zich nog geen zorgen, maar blijkt nu in alle haast toch zelf ook domeinnamen vast te leggen.

Zo legde RTL onder meer de domeinnaam mijnnaamismj.nl vast. Die site linkt nu door naar rtl.nl. De kans is groot dat RTL nu alsnog ook mijnnaamismichael.nl in handen wil krijgen voor haar show Mijn naam is Michael. SBS gaf eerder aan dat het “voor de zekerheid” de domeinnaam had vastgelegd. Nog altijd is de domeinnaam in handen van SBS. (Verder lezen…)

Sedo verkopen afgelopen week

Filed under: Domain Sales — admin at 11:31 am on Tuesday, November 17, 2009

ccTLDS
a.de 32.111 EUR
ok.de 21.956 EUR
18.de 16.500 EUR
uk.de 14.000 EUR
rbsm.nl 11.900 EUR
cams.de 10.600 EUR
fm.de 10.100 EUR
donedeal.co.uk 10.001 EUR
pew.org 10.000 USD
wisdom.co.uk 10.000 USD
cs.de 10.000 EUR
g.biz 9.400 USD (Verder lezen…)

CO.NL extensie bestaat 1 jaar

Filed under: Algemeen, ccTLD's — admin at 3:14 pm on Tuesday, November 3, 2009

Luxemburg, 2 november 2009 – Ter ere van het eenjarig bestaan van de .co.nl extensie op 18 november, kondigt EuroDNS een interessante promotie aan op deze Nederlandse domein extensie.

Registreer nu je eigen .co.nl domein voor slechts 9,99 met de promotie code CONL999 of klik hier. Deze korting is van kracht tot eind December 2009.

CO.NL’s algemeen manager, Sander Scholten, licht toe “het afgelopen jaar is voor ons erg hectisch geweest en het is erg bevredigend om de stabiele groei van het aantal CO.NL namen te zien. De domeinen worden niet alleen geregistreerd maar veelal ook actief gebruikt door de houders. Subdomeinen met de .co.nl uitgang vormen een locaal alternatief voor de .NL, die inmiddels 3.6 miljoen registraties telt. De afnemende beschikbaarheid van .NL domeinen ondersteunt o.i. het bestaansrecht van de alternatieve .co. extensie. Daarnaast beschikt CO.NL over een groot Internationaal potentieel met de nodige traffic en de beste domeinen voor uw business zijn misschien nog wel beschikbaar!”.

Tijdens de eerste voorrangsfase, een jaar geleden, hebben met name de houders van een merkrecht hun namen vastgelegd. Denk daarbij aan www.heineken.co.nl, www.podcast.co.nl, www.bacardi.co.nl, www.coach.co.nl en www.coach.co.nl. Na deze voorrangsfase volgde een bijzonder succesvolle Landrush en de volledige openstelling van de registraties voor iedereen vanaf de Go Live.

De co.xx domein extensies staan voor 20% van alle wereldwijd geregistreerde country code domeinnamen en ruim 45 landen promoten hun .co.xx extensie als dè lokale standaard. CO.UK bijvoorbeeld, is een bijzonder populaire domein extensie met ruim 8 miljoen registraties. Het zelfde geldt voor CO.NZ, het subdomein van Nieuw Zeeland. Het doel van deze COmmerciële extensies is duidelijk en er gelden veelal minder restricties voor een .co.xx registratie, wat deze domeinnamen erg aantrekkelijk maakt voor personen en bedrijven zonder vestiging in het land van deze extensie.

Voor meer informatie over CO.NL: Zie www.domain.co.nl. Om te profiteren van onze promotie klik hier.

Over EuroDNS
EuroDNS is een domeinnaam registrar met een specialisatie in Internationale domein extensies. Gevestigd in Luxemburg met lokale kantoren in Europa, de VS en Azië, bedient EuroDNS een grote variëteit aan klanten: van het MKB tot een aantal van ‘s werelds grootste domein investeerders. Door een actieve participatie in de belangrijkste industrie fora, waaronder ICANN en de INTA, streeft EuroDNS naar een verdere promotie van e-Commerce en adoptie van het Internet. www.eurodns.com

Contact:
Melanie Delannoy
EuroDNS
2, Rue Léon Laval
3372 Leudelange, Luxembourg