The Domain Name Industry News 
DomeinForum

DNex.be voor Belgisch Domeinrecht

Filed under: Legal — admin at 3:34 pm on Friday, August 28, 2009

Sinds kort is België een juridische website rijker: DNex.be. Bart Demyttenaere, Master in de Rechten, en gespecialiseerd in domeinnaamrecht heeft hiermee de bedoeling om internet-ondernemers te informeren omtrent de juridische aspecten van domeinnamen en ze indien nodig bij te staan bij juridische geschillen omtrent .be-domeinnamen.

Zijn meest recente case is een adviesrol in de zaak omtrent CLIPS.be, wat uiteindelijk leidde tot een afwijzing van de eis van de klager om het domein over te dragen.

Op DNex.be staan al een aantal artikels omtrent juridische aspecten van domeinnamen, dus ga vooral eens kijken!

Bart, veel succes!

Dagelijks 2100 nieuwe .eu registraties

Filed under: Algemeen — admin at 9:55 am on Friday, August 28, 2009

Europeanen hebben in de maand juli gemiddeld 2133 .eu-domeinnamen per dag geregistreerd. De vraag naar Europese domeinnamen blijkt ineens weer snel te stijgen, maar de onderlinge handel in Europese domeinnamen neemt juist af.

Sedo verkopen afgelopen week

Filed under: Domain Sales — admin at 10:17 am on Tuesday, August 25, 2009

ccTLDs
forums.de 25,000 EUR
golfplatz.de 22,000 EUR
payment.co.uk 20,000 GBP
cool.eu 10,000 EUR
payments.co.uk 10,000 GBP
photobox.se 7,500 EUR
etsy.de 7,500 EUR
june.fr 6,000 EUR
travesti.es 6,000 EUR
june.tv 5,500 USD
meine-domain.de 5,500 EUR
boobs.co.uk 5,100 GBP (Verder lezen…)

13 miljoen .DE domeinnamen geregistreerd

Filed under: ccTLD's — admin at 1:24 pm on Thursday, August 20, 2009

DENIC, de Duitse registry die het .DE domein beheerd, heeft bekend gemaakt dat het 13 miljoenste .DE domein is geregistreerd op 18 augustus. Daarmee heeft .DE de illustere positie van ‘grootste ccTLD wereldwijd’ terug.

.CN is de afgelopen maanden gekrompen tot onder de 13 miljoen registraties, waarschijnlijk door vele drops na afloop van de promotieregistraties van precies een jaar geleden.

Domain tasting is over

Filed under: ICANN — admin at 11:07 am on Tuesday, August 18, 2009

Vervelend nieuws voor bedrijven en personen die actief waren op het gebied van “domain tasting”. Wat is dat? Het registreren van duizenden domeinnamen en ze vervolgens - na een paar dagen - weer los te laten als er onvoldoende bezoek op blijkt te komen. De “domain tasters” maakten misbruik van de werkwijze van ICANN, de officiele instantie die domeinnamen uitgeeft. Indien domeinnamen na een paar dagen weer werden ingeleverd, hoefde er namelijk niks betaald te worden. Dat is nu veranderd. Met succes. In juni 2008 werden er nog 18 miljoen domeinnamen geproefd, afgelopen maand vrijwel geen enkele meer.
De ICANN heeft namelijk bepaald dat er betaald moet worden voor domeinnamen die snel weer worden ingeleverd. Voor elke domeinnaam moet nu minimaal 20 cent betaald worden, maar daarbij komt ook nog eens het bedrag van 6,75 dollar indien een persoon of bedrijf teveel domeinnamen aanvraagt en teruggeeft. (Verder lezen…)

Een eigen TLD voor paarden…?

Filed under: ICANN — admin at 1:34 pm on Monday, August 17, 2009

Volgens het Blog van Stephave van Gelder is er inmiddels een Dot Horse Project opgestaan die een eigen .horse domein extensie voorstaat met als reden ‘to provide a safe, reliable internet community for all things equine.’

Op haar website, geeft Dot Horse aan een extensie te willen creeren voor iedereen die betrokken is in de paarden sport, buisness ed.

ofcourse.horse…

Per 1 oktober 2009 wijzigt SIDN de ‘Algemene voorwaarden voor .nl-domeinnaamhouders’ en de CvKB-regeling

Filed under: Legal, SIDN — admin at 9:19 am on Monday, August 10, 2009

SIDN is voornemens per 1 oktober 2009 wijzigingen door te voeren in de ‘Algemene voorwaarden voor .nl-domeinnaamhouders’ en de CvKB-regeling (College voor Klachten en Beroep).

De voorgestelde wijzigingen in de algemene voorwaarden betreffen over het algemeen geen of slechts zeer beperkt inhoudelijke wijzigingen. In de meeste gevallen gaat het om verduidelijkingen ten opzichte van de huidige versie onder andere ook met betrekking tot de positie van het College voor Klachten en Beroep. Inhoudelijk nieuw is de invoering van de mogelijkheid om het adres van SIDN op te geven als domicilieadres. Ook nieuw is een artikel dat het mogelijk maakt om domeinnamen uit de zone te halen vanwege onrechtmatige of strafbare content in het kader van Notice and Take Down. SIDN implementeert hiermee de branchebrede Gedragscode Notice and Takedown waarvan zij een van de initiatiefnemers is. Daarnaast wordt de nieuw in te voeren service ‘Mediation’ vermeld. Over mediation leest u binnenkort meer op de SIDN-website. Een samenvatting van de voorgenomen wijzigingen is hieronder weergegeven. De exacte wijzigingen kunt u bekijken in het document op www.sidn.nl. (Verder lezen…)

Politiek US stuurt aan op permanent toezicht ICANN

Filed under: Algemeen, ICANN — admin at 9:54 am on Friday, August 7, 2009

De ICANN zou onder permanente controle moeten staan van het Amerikaanse ministerie van Handel. Een voorstel met die strekking is deze week door een aantal Amerikaanse Congresleden naar de minister van Handel gestuurd. Nu nog wordt de samenwerking tussen de ICANN en het Amerikaanse ministerie van Handel om de zoveel jaar vernieuwd. Het huidige zogeheten Joint Project Agreement (JPA) dat de ICANN heeft met het ministerie, loopt op 30 september af. Daarom hebben enkele Congresleden in een brief aan minister Gary Locke van Handel aangedrongen op een permanente band tussen het ministerie en de ICANN. De brief is ook ondertekend door de belangrijkste leden van de subcommissie voor Communicatietechnologie en internet. (Verder lezen…)

SIDN beperkt publicatie persoonsgegevens

Filed under: SIDN — admin at 8:38 am on Friday, August 7, 2009

De SIDN gaat het aantal gepubliceerde NAW-gegevens van domeinnaamhouders beperken. Eind dit jaar moet er alleen nog een naam en een e-mailadres te zien zijn.

“Aan het einde van het jaar zal de Whois alleen nog de naam van de domeinnaamhouder en het e-mailadres tonen”, zegt een woordvoerster van SIDN tegen Webwereld. De rest van de gegevens zijn dan niet meer te zien op de site. Op dit moment worden ook het adres en het telefoonnummer van de eigenaar getoond.

De SIDN heeft hiertoe besloten uit privacyoverwegingen maar er is inmiddels ook Europese regelgeving, legt de zegsvrouw uit. Op dit moment worden de NAW-gegevens (naam, adres en woonplaats) van domeinnaamhouders verplicht opgenomen in het register. Wel is er sinds 2003 een mogelijkheid om een verzoek in te dienen om bepaalde gegevens te verwijderen uit dat register. SIDN doet dit alleen in ‘zeer bijzondere gevallen’, bijvoorbeeld als iemand bedreigd wordt. (Verder lezen…)

Amerikaanse justitie maakt strafzaak van domeindiefstal

Filed under: Legal — admin at 10:19 am on Wednesday, August 5, 2009

Daniel Goncalves is mogelijk de eerste persoon die de gevangenis ingaat voor het stelen van een domeinnaam: hij is door de staat New Jersey aangeklaagd wegens diefstal van p2p.com. Tot nu toe zijn gedupeerden aangewezen op de burgerrechter.

In 2005 kochten internetondernemer Marc Ostrofsky en het echtpaar Albert en Lesli Angel het domein p2p.com voor 160.000 dollar van Port to Print uit Wisconsin. De logingegevens van het account van de Angels bij registrar Godaddy.com kwamen echter in handen van Goncalves, die p2p.com overzette naar een Godaddy-account van hemzelf onder een valse naam.

Eind 2006 bood hij het domein te koop aan op eBay. Het werd voor 111.000 dollar gekocht door Mark Madsen, basketbalspeler en domeininvesteerder. Die claimt er niet van op de hoogte te zijn geweest dat het domein gestolen was en is nu nog steeds de eigenaar. (Verder lezen…)


Next Page »