The Domain Name Industry News 
DomeinForum

Czech Arbitration Court behandelt .co.nl domein disputen

Filed under: Algemeen, Legal — admin at 3:10 pm on Wednesday, May 6, 2009

Na de succesvolle Go Live van .co.nl op 15 april, kondigt de CO.NL Operator aan dat de Czech Arbitration Court (CAC) de instantie is die eventuele disputen over het eigenaarschap van een .co.nl domein zal behandelen. CAC zal daartoe hetzelfde Online Dispuut Resolutie Platform gebruiken als voor alle disputen over EU domeinnamen.

De basis zal in alle gevallen de UDRP (Uniform Dipute Resolution Process) vormen, zoals deze is vastgesteld door ICANN en ook wordt gebruikt voor uitspraken over .com domeinnamen, .net domeinnamen etc etc. Zie ook alle info op: http://www.adr.eu/arbitration_platform/udrp_disputes.php en het originele persbericht op: http://domain.co.nl/images/press/conl_and_cac_may2009.pdf

Tot juni 2009 registreert u bij EuroDNS uw eigen .co.nl domeinnaam voor slechts 11 euro. Activeer voucher code ‘CONLLIVE’ in uw account om gebruik te kunnen maken van deze lage prijs.

Einde dotTV?

Filed under: Algemeen, ICANN, ccTLD's — admin at 1:58 pm on Monday, May 4, 2009

GoDaddy schijnt het af te raden om .tv-domeinnamen te registreren. .tv is het top-leveldomein van het Polynesische Tuvalu dat uit verschillende kleine eilandjes in de Grote Oceaan bestaat. Sinds 2000 wordt .tv geĆ«xploiteerd door VeriSign. Het negatieve registratie advies van GoDaddy komt voort uit het feit dat het niet lang meer zal duren voor dat de Tuvalu eilandjes worden verzwolgen door de Grote Oceaan. Op het moment dat Tuvalu niet langer bestaat, moet volgens de regels van ICANN het top-leveldomein van Tuvalu worden opgeheven… (Verder lezen…)