The Domain Name Industry News 
DomeinForum

ICANN accepteert TLD aanvragen per mid 2009

Filed under: Algemeen, ICANN, ccTLD's — admin at 9:19 pm on Wednesday, November 26, 2008

ICANN heeft vandaag aangekondigt dat ze vanaf mid 2009 aanvragen zal gaan accepteren voor nieuwe TLD’s. Daarmee lijken de afrondende stappen te worden gezet van een vierjarig proces om het internet open te stellen voor nieuwe gTLD’s (.com, .net etc) en nieuwe ccTLD’s (.nl, .co.uk).

ICANN CEO Paul Twomey meldde aan iTWire dat 3 jaar van voorbereidingen bijna zijn afgerond en dat er tijdens ICANN Cairo eerste voorstel implementatie programma’s en contracten zijn gelanceerd.

Uiteraard zullen er de nodige restricties zijn mbt merkrecht en mogelijk verwarrende extensies (.kom?) of technisch lastige extensies (.123). Verder zullen de TLD’s op basis van ‘wie het eerst komt het eerst maalt’ worden toegekend.

Voor iedere aanvraag moet wel een flinke zak geld op tafel komen: 185.000 USD. Ook wanneer de aanvraag wordt afgekeurd ben je dit geld kwijt. Indien er meerdere aanvragers zijn voor 1 extensie (.xxx?) zal er ook nog een veiling volgen…

Meer details vind je ook op Webhosting.info

Seks.nl verkocht voor 2 ton

Filed under: Domain Sales — admin at 8:57 pm on Wednesday, November 26, 2008

De domeinnaam seks.nl is voor 200.000 euro verkocht. Dat lijkt relatief weinig geld voor, commercieel gezien, misschien wel hèt .nl domein. Een domeinnaam als relatiegeschenk.nl bracht onlangs 70.000 euro op en shoppen.nl ging voor 45.000 euro over in andere handen. Ten opzichte van die domeinnamen lijkt seks.nl toch aanzienlijk meer (traffic) potentie te hebben. De kopers zijn al actief met adult sites en willen rondom seks.nl een nieuw concept sekssite ontwikkelen. (Verder lezen…)

ResellerClub neemt domeinen EstDomains over

Filed under: Algemeen, ICANN — admin at 7:03 pm on Monday, November 24, 2008

Alhoewel ICANN het nog niet heeft aangekondigd, heeft het er alle schijn van dat ResellerClub (onderdeel van het Indiase Directi) het management overneemt van de domeinen die onder hoede zijn van EstDomains. Deze registrar zelf zal, zoals eerder besproken, haar ICANN accreditatie verliezen.

ResellerClub heeft de klanten van EstDomains inmiddels gemaild met de boodschap dat zijn het beheer zullen overnemen:
“As you might be aware, EstDomains Inc will soon be de-accredited by ICANN and is awaiting its termination in lieu with the Registrar Accreditation Agreement (RAA). The termination will be effective from the 24th November, after which EstDomains will cease its Registrar operations and we, ResellerClub, will be taking over their existing Domain Names and SSL Certificate operations”. (Verder lezen…)

Top 100 domeinen van 2008

Filed under: Algemeen — admin at 5:00 pm on Friday, November 21, 2008

Active ImageHet zal iedereen bekend zijn dat internet de manier waarop we werken en communiceren drastisch heeft veranderd. Maar velen van ons zijn nog niet zo efficient in het localiseren van hetgeen we online zoeken… Zelfs al zijn de meeste websites tegenwoordig meer gebruiksvriendelijk, de kennis welk domein voor jou de meeste waarde vertegenwoordigd is cruciaal. In dit verband is het zonder meer de moeite waard om de List of the Top 100 Domains, samengesteld door PCWorld eens door te nemen!  

Bron:  PCWorld Artikel

CO.NL & CAC kondigen partnership aan

Filed under: Algemeen — admin at 11:12 am on Friday, November 14, 2008

CO.NL en Czech Arbitration Court kondigen partnership aan voor geschillenregeling

Amsterdam/Praag  14 November –  Nog net voor de start van haar Grandfather periode, kondigt de CO.NL Operator met trots aan dat de Czech Arbitration Court (CAC) heeft toegezegd de capaciteit van haar Online Resolution Platform beschikbaar te stellen voor CO.NL domeinnamen.

‘Het is altijd het doel geweest van CO.NL om een interessant alternatief te bieden terwijl de rechten van derde partijen op internet worden gerespecteerd’, licht Sander Scholten, General Manager toe, ‘Onze Grandfather en Sunrise periodes zijn al vormgegeven om de houders van een merkrecht in de gelegenheid te stellen hun naam met prioriteit vast te kunnen leggen. Daarnaast denken wij dat de ondersteuning van CAC  een belangrijke stap is  naar de garantie dat ook mogelijke geschillen over een .co.nl domein worden behandeld op de meest effectieve manier’. (Verder lezen…)

CO.NL Operator onthult Sunriseproces

Filed under: Algemeen, ccTLD's — admin at 10:53 am on Monday, November 10, 2008

Persbericht: Amsterdam 10 november 2008 – De CO.NL Operator kondigt vandaag haar officiële lanceerdata aan voor de Grandfather periode, de Trademark Sunrise, de Landrush en de Go live. Iedereen die zich wil verzekeren van een .co.nl domeinnaam is daartoe in de gelegenheid. De registratie is mogelijk via één van de vele deelnemende registrars die hun klanten laten profiteren van het nieuwe alternatief dat .co.nl biedt. De continu groeiende lijst met huidige CO.NL partners is beschikbaar op http://domain.co.nl/nl/aangesloten-registrars.html.

De in juni jl. gepresenteerde CO.NL extensie biedt voor zowel bedrijven als individuen nieuwe mogelijkheden: Een grotere zichtbaarheid en een sterke internationale impact, met behoud van de Nederlandse identiteit. De registratie van een .co.nl domeinnaam staat open voor iedereen en is een unieke kans om de bezoekersaantallen van uw website te verhogen met klanten uit landen als het Verenigd Koninkrijk (CO.UK), Japan (CO.JP) en Israel (CO.IL). (Verder lezen…)

Sedo Sales week 45

Filed under: Domain Sales — admin at 11:42 am on Friday, November 7, 2008

Hieronder een overzicht van alle sales die afgelopen week (27 oct- 3 nov) zijn afgerond via Sedo. Interessant om te zien dat de .me verkopen het zo goed doen, terwijl .asia wat lijkt te sukkelen in de after market.

.COM
all-in.com 40,000 USD
bret.com 15,501 USD
fliq.com 10,100 USD
powerauctions.com 5,800 USD
ugd.com 5,100 EUR
eaj.com 5,100 EUR
techlive.com 5,000 USD
humpday.com 5,000 USD
readyvideo.com 5,000 USD
3-d.com 4,999 USD (Verder lezen…)

WIPO uitspraken week 45

Filed under: Legal — admin at 12:26 pm on Thursday, November 6, 2008

Active Image

De WIPO Domeinnaam uitspraken van 31 october t/m 5 november: 

(Verder lezen…)

Nog lopende onderhandelingen over Seks.nl

Filed under: Domain Sales — admin at 10:41 am on Tuesday, November 4, 2008

Het domein Seks.nl is in een veiling van Sedo eind vorige week niet verkocht. Maar volgens Sedo wordt er nog onderhandeld met geïnteresseerden over een overname van Seks.nl.

Donderdagavond werd er tot 155.000 euro geboden op Seks.nl. Voor de eigenaar was dat bedrag niet hoog genoeg. Marieke Brinkman, teamleader Benelux bij Sedo, laat Emerce maandag weten dat er nog wordt onderhandeld over Seks.nl. De domeinnaam staat nu volgens SIDN-informatie op naam van Internetlife N.V. op Curaçao.

Bron: Emerce

Vrijgave Sloveense (.si) domeinnamen

Filed under: ccTLD's — admin at 5:06 pm on Monday, November 3, 2008

Vanaf 6 november worden Sloveense domeinnamen volledig geliberaliseerd. Dit betekent concreet dat iedereen ter wereld meerdere .si domeinnamen kan registreren. Tot voorheen was de registratie enkel mogelijk voor Sloveense bedrijven en was er een beperking tot 1 .si domeinnaam.

Bron: Combell