The Domain Name Industry News 
DomeinForum

WIPO uitspraken week 25

Filed under: Legal — admin at 12:24 pm on Monday, June 30, 2008

Active Image

De WIPO uitspraken van afgelopen week:

Nieuwe extensie voor Nederlandse sites

Filed under: Algemeen — admin at 5:24 pm on Wednesday, June 25, 2008

Vandaag is tijdens ICANN Paris een nieuwe domeinnaam extensie gelanceerd die zich met name richt op Nederlandse en Internationale ondernemingen. De .co.nl extensie moet de internationale webadressen van bedrijven, overheden en particulieren voorzien van een Nederlands aanzien terwijl het internationale karakter niet verloren gaat.

Deze gedachtegang vraagt om een kleine uitleg: Op basis van Verisign’s jaarverslag kan worden vastgesteld dat er eind 2007 wereldwijd ongeveer 146 miljoen domeinnamen geregistreerd stonden. Dit aantal valt onder te verdelen in 55 miljoen domeinnamen onder country code Top Level Domains (ccTLD) zoals de .nl en de .co.uk en 91 miljoen domeinnamen onder de general Top Level Domains (gTLD), zoals de .com en de .net. (Verder lezen…)

Verslag vanaf ICANN Parijs

Filed under: Algemeen, ICANN, ccTLD's — admin at 9:19 am on Tuesday, June 24, 2008

De 32e internationale ICANN bijeenkomst is gisteren officieel van start gegaan in Parijs. Wij waren aanwezig voor beknopte verslaggeving. Tijdens de meeting die nog tot vrijdag zal duren staan een aantal ‘hete hangijzers’ op het programma, waaronder IDN en, vooral, de toelating van nieuwe gTLD’s (Top Level Domains). Over dit laatste onderwerp wordt al enige tijd volop gespeculeerd en ICANN heeft zelf al laten weten dat er gesprekken gaande zijn om mogelijk duizenden nieuwe TLD’s te introduceren (zie: Emerce).

Deze mogelijkheid is het gevolg van een verandering in de toewijzing van TLD’s. Dankzij deze verandering moet het in theorie voor elke groep mogelijk worden om een eigen TLD aan te vragen. Gistermiddag werd een workshop gehouden over de beslissing om al dan niet nieuwe TLD’s toe te laten. Aan de workshop namen zowel het panel, met ondermeer eBay, als het publiek in de zaal actief deel. De discussie vond plaats rondom vooraf gecommuniceerde vragen. Op basis van drie van die vragen probeer ik hieronder een indruk te geven van de meningen en verschillende kanten die aan het TLD-vraagstuk hangen. Vorm je eigen mening, zou ik zeggen. (Verder lezen…)

.NL nog steeds populairder dan .EU

Filed under: ccTLD's — admin at 6:32 pm on Monday, June 23, 2008

Domeinregistraties zitten wereldwijd flink in de lift, vooral veel landendomeinen groeien als kool. De Nederlandse extensie scoort onveranderlijk goed.

Dat blijkt uit een nieuw domeinregistratierapport van VeriSign, het bedrijf dat de grootste extensies .com en .net uitgeeft. Het concern brengt periodiek het VeriSign Domain Report (pdf) uit, dat is bedoeld om in kaart te brengen hoe de markt voor domeinnamen zich wereldwijd ontwikkelt en waar de groeimogelijkheden vooral liggen.

Uit dit rapport blijkt dat het aantal Top Level Domain Names (TLDs) dat wereldwijd is vastgelegd, in het eerste kwartaal van dit jaar is gegroeid naar 162 miljoen. Het aantal Country Code Top Level Domain Names (ccTLDs), groeide naar 63 miljoen. De grootste domeinextensie is nog altijd .com, gevolgd door .de (Duitsland), .net, .uk (Groot-Brittanië) en .org. (Verder lezen…)

Resultaten DomainerMeeting veiling

Filed under: Domain Sales — admin at 10:44 am on Saturday, June 21, 2008

Gisteren heeft tijdens de DomainerMeeting in Parijs het Live gedeelte van de SnapNames auction plaatsgevonden. De eerste resultaten vind je hier. De niet verkochte namen en de overige 1800 namen gaan nu de zgn silent aution in die nog tot 26 juni doorgaat.

Toppers tot op heden: aftermarket.com (125k USD), rainbows.com (45k USD) en domain.pl (45k USD).
Wat me in het algemeen opviel was dat de selectie door Moniker/Snapnames van met name het ‘Europese’ deel van de catalogus  dit keer minder sterk was.

Na de 26e zal op DN ook de overige resultaten worden gepubliceerd.

WIPO uitspraken week 24

Filed under: Legal — admin at 5:05 pm on Wednesday, June 18, 2008

Active Image

De meest recente WIPO uitspraken in domeingeschillen tussen 13 en 17 juni: 

airfrance100ans.com

airfrance2013.com

> Transfer

(Verder lezen…)

Sedo Sales week 24

Filed under: Domain Sales — admin at 12:15 pm on Tuesday, June 17, 2008

Active Image

Sedo heeft de volgende verkopen gerapporteerd in week 24:

.COM

  • cognac.com 88,000 USD
  • alpari.com 65,000 USD
  • katie.com 40,000 EUR
  • sienna.com 18,500 USD
    (Verder lezen…)

Aantal .lt registraties groeit

Filed under: ccTLD's — admin at 10:52 am on Monday, June 16, 2008

Het aantal .lt domeinnamen is inmiddels de 80.000 gepasseerd (13 juni). Het gemiddelde aantal namen dat dagelijks wordt geregistreerd (incl de weekenden) bedraagt nu ruim 117.

Meer dan 92% van de .lt domeinnamen leidt ook daadwerkelijk naar een IP adres tijdens de test van de LT Registry.
Minder dan een 0,5% van de namen heeft geen NameServers gespecificeerd (wat betekent dat ze iet worden geprobuikt voor een webpagina of email)
7,5% van de geteste namen leidt niet naar een site door een foute configuratie of niet te bereiken nameservers
Bijna 27% van de namen verwijst weer naar een andere url. (Verder lezen…)

Cyrillische domeinnamen

Filed under: ccTLD's — admin at 11:24 am on Friday, June 13, 2008

De Russische president Medvedev heeft een pleidooi gehouden voor landdomeinnamen in cyrillisch schrift. Het Kremlin wil hiermee het Russisch als wereldtaal stimuleren. Medvedev deed zijn oproep gisteren op een internationale bijeenkomst van de Russische pers in Moskou, zo bericht Reuters. (Verder lezen…)

WIPO uitspraken week 23

Filed under: Legal — admin at 10:28 am on Thursday, June 12, 2008

Active Image

De WIPO uitspraken in domeindisputen tussen 9 en 12 juni: 

jesúsencinar.com

> Transfer

lamborghininewsletter.com

> Transfer

(Verder lezen…)


Next Page »