The Domain Name Industry News 
DomeinForum

WIPO uitspraken week 21

Filed under: Legal — admin at 3:55 pm on Thursday, May 29, 2008

De uitspraken van de WIPO in domeindisputen tussen 23 en 28 mei:

buyacomplia.cc
rimonabantacomplia.cc
> Cancellation

uvo3.com
> Transfer

http://www.wipo.int/amc/en/domains/decisions/html/2008/d2008-0518.html
ge-elec.com
> Transfer (Verder lezen…)

Keynote Speaker DomainerMeeting

Filed under: Algemeen — admin at 3:52 pm on Thursday, May 29, 2008

Met meer dan 300 verwachte bezoekers is de DomainMeeting in Parijs het grootste Europese domainer event voor de domeinnaam industrie. De meeting vindt plaats op 19 en 20 juni, twee dagen voor de ICANN meeting die op de zelfde locatie plaatsvindt. Het programma van de 2 dagen vind je hier.

Niet geheel onbelangrijk is dat er voor de donderdagavond een diner en een ‘magical and mysterious’ feest zijn georganiseerd in de hippe club Le Cabaret. (Verder lezen…)

.NL onbereikbaar na update SIDN

Filed under: Algemeen, SIDN — admin at 11:49 am on Thursday, May 29, 2008

Afgelopen nacht waren een groot aantal .nl-domeinen niet bereikbaar nadat er iets mis ging met de update van de .nl-zonefile. De Sidn heeft een oude zonefile moeten terugzetten om de storing te verhelpen.

De Sidn bevestigt dat een groot deel van de .nl-namespace tussen 00.00 en 06.40 plat lag. Volgens Lieke Hoogeveen, woordvoerster van de organisatie, waren zeker honderdduizend domeinnamen onbereikbaar. “De storing ontstond na onderhoud aan het domeinregistratiesysteem. Na afloop bleek dat een aantal glue records uit de zonefile waren verdwenen. (Verder lezen…)

Domein blog wedstrijd

Filed under: Algemeen — admin at 10:23 am on Wednesday, May 28, 2008

DNXpert heeft een wedstrijd georganiseerd waarmee domainers voor bijna 9000 USD aan cash en prijzen kunnen verdienen.

Wat moet je doen om punten te verdienen?
1. schrijf je in voor de DNXpert nieuwsbrief
2. post een artikel over de wedstrijd op je blog met de te winnen prijzen
3. volg de instructies in de DNXpert nieuwsbrief van deze maand…

En wat kan je winnen: (Verder lezen…)

Wat is de waarde van een .ASIA?

Filed under: Domain Sales — admin at 4:45 pm on Monday, May 26, 2008

De Sunrise van de .asia is al weer even voorbij en een aantal eerste Landrush veilingen inmiddels ook. Deze resultaten geven een eerste indicatie van de waarde die domainers toekennen aan het .asia domein en wellicht van het bedrag dat je er zelf voor over
zou moeten hebben wanneer je participeert in de komende veilingen.
Op de dotAsia website vind je een feed met de resultaten van alle afgesloten veilingen.

De eerste resultaten:

Domein Verkoopprijs
Ace.asia $20,501
BoutiqueHotels.asia $3,655
BusinessForSale.asia $2,800
Camel.asia $5,100
Car-Rental.asia $2,700 (Verder lezen…)

.Asia’s Hot or Not

Filed under: ccTLD's — admin at 2:16 pm on Monday, May 26, 2008

Via de speciale ‘Hot or Not’ .asia wedstrijd site kan je zes .asia domeinen opgeven waarvan je denkt te weten voor hoeveel ze weggaan tijdens de auctions. Door de juiste bedragen en de juiste namen in te schatten die deze top 6 van hoogste auction bedragen vormen kan je 15.000 USD winnen! Klik hier voor mee info.

Binnenkort .car domeinnamen?

Filed under: Algemeen, ccTLD's — admin at 10:46 am on Friday, May 23, 2008

Nu verschillende autobouwers volledige internet toegang willen brengen in de auto, gaan er stemmen op om een nieuw domein in het leven te roepen, .car. Websites die dit domein-suffix dragen zouden hiermee kunnen aangeven dat hun vormgeving aangepast is aan het scherm op het dashboard, net zoals .mobi sites moet aangeven die aangepast zijn aan het mobieltje. (Verder lezen…)

Registreer.ME

Filed under: ccTLD's — admin at 12:05 pm on Thursday, May 22, 2008

Met de onafhankelijkheid van Montenegro in 2006 is er de basis gelegd voor een interessante nieuwe TLD: het .ME domein. De .ME extensie is niet alleen interessant voor bedrijven met een lokale business want wat te denken van de talloze leuke combinaties die je persoonlijk met deze TLD kunt maken: call.me, email.me, kiss.me etc. Of zoals Predag Lesic van de .ME Registry het verwoordt: “Think about it, with a .ME domain, the Internet will, quite simply, be all about YOU. For the first time in Internet history, domain names are essentially personal.”

De eerste fase van de Sunrise, voor houders van een merkrecht, is afgelopen dinsdag gesloten. Vanaf 6 juni is het voor iedere geïnteresseerde mogelijk om in de tweede fase van de Sunrise tot 26 juni een .ME domein aan te vragen. Domeinen die tijdens deze zgn Landrush meerdere aanvragen ontvangen zullen worden geveild onder de aanvragers (het proces waar dotAsia nu overigens midden in zit). (Verder lezen…)

Wat een domein waardeloos maakt

Filed under: Algemeen — admin at 11:56 am on Wednesday, May 21, 2008

Er zijn veel zaken die de waarde van een domeinnaam beinvloeden. Hieronder een mooi overzicht van DomainBits met 13 redenen die de waarde van een domeinnaam aanzienlijk verminderen en in een aantal gevallen zelfs waardeloos maken:

1. Weak Term in a Weak Extension. For domains that are not .com or strong .ccTLDs, the keywords in the domain need to be much stronger to compensate for the weaker extension. A weak term in, for instance, a .info domain, isn’t going to have much value.

2. Brandable Domain that hasn’t been Branded. A lot of people are good at coming up with clever sounding domain names. The problem is that other people generally will prefer to think up their own clever sounding domain name rather than pay a premium for your great idea. Google is a cool name - but without millions of dollars of branding behind it - it would be a practically worthless domain.
(Verder lezen…)

.NL in 2007 met 23% gegroeid

Filed under: SIDN — admin at 11:37 am on Tuesday, May 20, 2008

Arnhem, 20 mei 2008 - SIDN, de .nl-registry, heeft in 2007 een groei gerealiseerd van meer dan 509.000 .nl-domeinnamen. Het totaal aantal .nl-domeinnamen bedroeg op 1 januari 2008 2.695.454, waarmee een netto groei van 23% werd bereikt. Deze cijfers staan vermeld in het jaarverslag 2007 dat SIDN vandaag presenteert op www.sidn.nl. (Verder lezen…)


Next Page »