The Domain Name Industry News 
DomeinForum

Wolters Kluwer wint wolterkluwer.com

Filed under: Legal — admin at 10:16 am on Tuesday, April 29, 2008

Afgelopen week heeft WIPO zich weer over het eigenaarschap van verschillende domeinnamen uitgesproken, waaronder wolterkluwer.com. In de laatste zaak werd Wolters Kluwer via een eenvoudige zitting in het gelijk gesteld zonder enig verweer van de huidige registrant.

Overige uitspraken van 24 t/m 28 april:

Decision dir2008-0002
t-com.ir
t-mobile.ir
t-online.ir
telekom.ir
> Transfer (Verder lezen…)

Veiling .ME domeinen

Filed under: Algemeen, ccTLD's — admin at 5:04 pm on Monday, April 28, 2008

Op 3 juni 2006 is Montenegro onafhankelijk geworden van de confederatie Servië en Montenegro, die is voortgekomen uit de Federale Republiek Joegoslavië en de toplevel domeinnaam .yu gebruikte. Deze zullen in twee jaar worden overgeheveld naar .me. Voor Servië zal .rs gebruikt worden.

De registratie van .me-domeinen wordt namens de overheid uitgevoerd door de Universiteit van Montenegro, meldt het Duitse registratiebureau Secura. Vanwege hun internationale aantrekkingskracht van namen als love.me en call.me verwacht Secura een grote belangstelling voor de nieuwe domeinnamen. (Verder lezen…)

INTA 2008 in Berlijn

Filed under: Algemeen, Legal — admin at 12:46 pm on Monday, April 28, 2008

Tijdens het INTA congres in Berlijn aankomende maand zullen PriceWaterhouseCoopers, Freylinger, eBrandServices en EuroDNS gezamelijk een ééndaagse workshop organiseren met als titel: Luxembourg - The right place for your trademarks and domain names.

De workshop zal op 20 Mei plaatsvinden in het Maritim proArte hotel in Berlijn.

De belangrijkste onderwerpen die op de agenda zullen staan: (Verder lezen…)

Catalogus Sedo BNL veiling

Filed under: Domain Sales — admin at 1:49 pm on Friday, April 25, 2008

Na een behoorlijk succesvolle eerste BeNeLux veiling in november vorig jaar organiseert Sedo dit jaar twee veilingen voor lokale .lu, .nl en .be topdomeinen. De eerste BeNeLux veiling van dit jaar vindt plaats van 2-9 mei, en de lijst met te veilen namen is inmiddels bekend gemaakt.

Een aantal toppers die inmiddels klaar staan op sedo.com:
- Huren.nl
- Boxen.be
- Dvd.lu
(Verder lezen…)

Heruitgifte numerieke domeinnamen

Filed under: SIDN — admin at 10:38 am on Thursday, April 24, 2008

Van vrijdag 11 tot en met maandag 21 april konden de deelnemers aan de landrush voor numerieke domeinnamen via een online enquête stemmen over de methode waarop de herverdeling van de teruggekomen numerieke domeinnamen zal plaatsvinden.
Totaal zijn er 136 stemmen uitgebracht, met de volgende verdeling als resultaat:

94 (69%) stemmen voor loting
16 (12%) stemmen voor toekenning aan de opvolgende
24 (18%) stemmen voor landrush
2 (1%) stemmen voor veiling (Verder lezen…)

Rechtspraak inzake Loods5.com

Filed under: Legal — admin at 2:47 pm on Wednesday, April 23, 2008

Loods 5 exploiteert sinds 1999 onder haar handelsnaam “Loods 5” een Woon Factory Outlet. Zij heeft hiervoor twee Benelux beeldmerken en een Benelux woordmerk “Loods 5” geregistreerd.

X voert een eenmansbedrijf dat onder meer als dienst aanbiedt het registreren van domeinnamen. X heeft in opdracht van de gedaagden in de gevoegde zaak de domeinnaam “loods5.com” geregistreerd. Door gebruik te maken van een versnelde registratieprocedure is de domeinnaam op naam van X gezet. De advocaat van Loods 5 heeft X gesommeerd om het gebruik van de aanduiding “Loods5” en “loods5.com” te staken en de geregistreerde domeinnaam over te dragen. X heeft de brief niet afgehaald op het postkantoor en daarop heeft Loods 5 X gedagvaard. (Verder lezen…)

Groei Sovjet-domeinen

Filed under: Algemeen, ccTLD's — admin at 11:57 am on Tuesday, April 22, 2008

Zestien jaar na het instorten van de socialistische heilstaat, maakt de registratie van domeinen die eindigen op .su een enorme groei door. Bloggers, ondernemers en idealistische communisten vormen een kleine, maar snel groeiende online gemeenschap die vecht tegen iedere poging om het online bestaan van de Sovjet Unie te beëindigen, meldt AP.

Sinds een prijsverlaging van .su-domeinen van 120 naar 25 dollar afgelopen januari zijn er ruim tienduizend nieuwe domeinnamen geregistreerd. De nieuwe registraties vertegenwoordigen een verviervoudiging ten opzichte van het aantal .su-domeinen in januari 2006. (Verder lezen…)

Recente WIPO uitspraken

Filed under: Legal — admin at 9:26 am on Monday, April 21, 2008

De domeinnaam uitspraken van de WIPO tussen 16 en 18 april 2008:

http://www.wipo.int/amc/en/domains/decisions/html/2008/dfr2008-0010.html
converse.fr
> Transfer
http://www.wipo.int/amc/en/domains/decisions/html/2008/dau2008-0005.html
whitepagesaustralia.com.au
yellowpagesaustralia.com.au
> Transfer (Verder lezen…)

Te koop: britain.co.uk

Filed under: Algemeen, Domain Sales, ccTLD's — admin at 3:21 pm on Friday, April 18, 2008

Britain.co.uk is één van de topdomeinen die te koop staan tijdens de Internet World show in Earls Court eind april. Tijdens deze show staan meer dan 2000 generieke domeinen te koop, waaronder maps.co.uk, dad.co.uk, searchengine.co.uk en technicalsupport.co.uk. (Verder lezen…)

Top 10 domeinverkopen allertijden

Filed under: Algemeen, Domain Sales — admin at 11:46 am on Thursday, April 17, 2008

Nav de recente verkoop van pizza.com voor 2,6 miljoen dollar is het een leuk idee om de top verkopen allertijden nog eens op een rijtje te zetten. En zoals het er uitziet haalt de megaverkoop van pizza.com niet eens deze top 10… DomainNews editor David Goldstein sprak met SEDO’s COO Jeremiah Johnston die al aangeeft dat er veel variabelen zijn die samen de waarde van een domeinnaam bepalen. Hij denkt dan aan de lengte van het domein, het gemak waarmee het naam te onthouden is en de competitie voor vergelijkbare domeinen.

De volledige posting vind je op tech.yahoo.com/blogs/null/89156, de top 10 hieronder:

1. Sex.com, $12.5 million
2. Porn.com, $9.5 million
3. Diamond.com, $7.5 million
4. Business.com, $7.5 million
5. Casino.com, $5.5 million
6. Asseenontv.com, $5 million
7. Korea.com, $5 million
8. Wine.com, $3.3 million
9. Creditcheck.com, $3 million
10. Vodka.com, $3 million


Next Page »