The Domain Name Industry News 
DomeinForum

TrademarkNews.com

Filed under: Algemeen, Legal — admin at 4:39 pm on Monday, March 31, 2008

Wellicht zijn jullie de site al tegen gekomen, maar DomainNews.com heeft er recent een partner site bij ontwikkeld: www.trademarknews.com. De site is speciaal opgericht voor de zakelijke markt met affiniteit voor IP gerelateerde zaken. De relatie tussen IP en domeinnamen zal uiteraard een belangrijk bestanddeel van de site gaan vormen. (Verder lezen…)

Prijsverhoging .com en .net

Filed under: Algemeen — admin at 1:39 pm on Monday, March 31, 2008

Per 1 oktober 2008 gaan de prijzen voor de .com en .net wederom omhoog. Het is nog geen jaar geleden dat Verisign de prijzen voor het laatst verhoogde!
De prijs van .com’s gaan omhoog van $6.42 naar $6.86 en de prijs van .net’s gaan omhoog van $3.85 naar $4.23. Daarmee verhoogt VeriSign de prijzen wederom met de maximaal toegestane 7 en 10 procent die in het contract tussen ICANN en VeriSign staan.

Bron en meer informatie: ISPam

WIPO uitspraken 25-28 Maart

Filed under: Legal — admin at 12:29 pm on Friday, March 28, 2008

De meest recente uitspraken van de WIPO:

http://www.wipo.int/amc/en/domains/decisions/html/2008/dfr2008-0006.html
huggies.fr
> Transfer
http://www.wipo.int/amc/en/domains/decisions/html/2008/dfr2008-0005.html
termozeta.fr
> Transfer (Verder lezen…)

Eerste Nederlandse ENUM domein

Filed under: Algemeen — admin at 3:09 pm on Thursday, March 27, 2008

Gisteren is op het ministerie van Economische Zaken symbolisch het eerste Nederlandse telefoonnummer als internetdomeinnaam geregistreerd. De technologie die dit mogelijk maakt, ENUM, is in Nederland operationeel. SIDN, de .nl-registry, heeft de operationalisering van ENUM binnen Nederland mogelijk gemaakt. ENUM verbindt de wereld van telefonie met die van internet. Door nieuwe toepassingen en producten wordt het bijvoorbeeld mogelijk te bellen via een webadres, sms’jes te sturen naar een e-mailbox en mailberichten te laten afspelen als voicemail. Met de ontwikkeling van deze nieuwe toepassingen creëert ENUM direct kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. (Verder lezen…)

DomainSpammers.com waarschuwt domainers

Filed under: Algemeen — admin at 5:58 pm on Wednesday, March 26, 2008

Word je ook ziek van het uitfilteren van alle scams wanneer je op zoek bent naar een koopje?

Volgens Ron Jackson in the Lowdown heeft de ervaren domainer Kevin Ohashi hier een handige tool voor opgezet: www.domainspammers.com. De website is opgezet om andere domainers te waarschuwen voor de laatste spam en scam acties!

Voor meer info, zie het originele artikel: http://www.dnjournal.com/lowdown.htm

Bron: DNjournal

Honderden ‘Fitna’ domeinen geregistreerd

Filed under: Algemeen — admin at 2:09 pm on Tuesday, March 25, 2008

Persburo Reuters bracht vannacht het bericht dat de domeinnaam fitnathemovie.com offline is gehaald. En dat bericht heeft ook ‘domeinkapers’ bereikt, aldus Hyped.nl. De afgelopen dagen en weken werden honderden domeinnamen met “fitna”, “fitnamovie”, “fitnathemovie” en verkeerde spellingen daarvan vastgelegd. En: te koop aangeboden (Verder lezen…)

10 miljoen .cn registraties

Filed under: ccTLD's — admin at 12:21 pm on Tuesday, March 25, 2008

Met de recente aankondigingen dat de .au de miljoenste registratie heeft genoteerd en dat de .es en de .ca tevens op het punt staan deze mijlpaal te noteren, zouden we bijna vergeten dat de .cn in januari ook een bijzondere mijlpaal heeft behaald: De 10 miljoenste registratie onder deze ccTLD! Zoals bekend werkt de Chinese registry met de veelgebruikte third level domeinen, waardoor de registraties verdeeld zijn: 6 miljoen .cn registraties, 3 miljoen .com.cn registraties en 1 miljoen registraties overige third level registraties (.net.cn etc)

Hiermee is de .cn de op één na grootste ccTLD ter wereld na het Duitse .de. Gezien het huidige registratie tempo (20.000 per dag, ofwel 1 miljoen per twee maanden) zal het wel niet lang meer duren voordat er een nwe nummer 1 is!

Internet is dan ook groot in China: Momenteel zijn er ongeveer 210 miljoen internet gebruikers in China, waarmee ze recent het aantal internet gebruikers van de US hebben ingehaald. Daarmee heeft China nu al de grootste online community.

Meer informatie over .cn vind je op www.cnnic.net.cn/en/index/index.htm.

Uitkomst landrush numerieke .nl gecorrigeerd

Filed under: SIDN — admin at 2:47 am on Saturday, March 22, 2008

Deel numerieke domeinnamen terug naar SIDN voor heruitgifte
ARNHEM, 21-03-2008 – Vandaag publiceert SIDN, de .nl registry, de resultaten van haar onderzoek naar de procesgang en uitkomsten van de introductie van numerieke domeinnamen die op 28 en 29 februari j.l. plaatsvond. Dit onderzoek toont aan dat gedurende het eerste uur van de landrush er zeer grote belangstelling was, maar dat met name twee deelnemers zeer veel registratiecapaciteit bezet hebben gehouden. Naar aanleiding hiervan heeft SIDN de betreffende partijen aangesproken. De uitkomst van deze gesprekken is dat een belangrijk deel van de door deze partijen geregistreerde numerieke domeinnamen door SIDN opnieuw voor registratie aan het publiek beschikbaar wordt gesteld. (Verder lezen…)

WIPO domeinuitspraken 7-20 maart

Filed under: Legal — admin at 12:21 pm on Friday, March 21, 2008

wipo

De meest recente WIPO Domein uitspraken van 7 tot 20 Maart 2008:

Second level .de voor overheid?

Filed under: ccTLD's — admin at 2:38 pm on Thursday, March 20, 2008

Een Duitse PhD die in Australie onderzoek heeft gedaan voor de Duitse overheid stelt in zijn bevindingen dat Denic een second level (.gov.de) zou moeten overwegen. Op dit moment hebben de verschillende overheden in Duitsland tezamen zo’n 12.000 webadressen die voor de consument soms lastig te vinden zijn.

Concentratie van de overheden op 1 locatie heeft naast navigatievoordelen een hoger betrouwbaarheids gehalte, aldus deze Martin Backes.

Zijn rapportage en presentatie vind je op: http://www.bakercyberlawcentre.org/2008/talks/seminar_egov.htm


Next Page »