The Domain Name Industry News 
DomeinForum

Update DomainerMeeting Paris

Filed under: Algemeen, ICANN — admin at 4:49 pm on Friday, February 29, 2008

domainermeeting_flyerfinal11.gif

Europese domein registrar EuroDNS organiseert de eerste “Domainer Meeting“, voor de domeinindustrie in Europa.

Dit congres zal 19&20 juni plaatsvinden in hartje Parijs, voorafgaande aan de ICANN meeting. (Verder lezen…)

Landrush numerieke .nl’s fiasco?

Filed under: SIDN — admin at 2:47 pm on Friday, February 29, 2008

De lancering van numerieke domeinen gaat aan eigen succes ten onder: de SIDN mailserver kon de explosie van aanvragen niet aan. ‘Een grote puinhoop’.

Om 12.00 uur vandaag ging de zogenaamde landrush van Nederlandse nummerdomeinen van start. Iedereen die een numeriek domein wil, kon dat op dat moment, via een registrar, per e-mail aanvragen.

De Nederlandse domeinbeheerder SIDN was voorbereid: ‘Om te voorkomen dat ons registratiesysteem overbelast zal raken, heeft SIDN een aantal voorzorgsmaatregelen getroffen’, meldde de organisatie onlangs nog.

Mailserver drama (Verder lezen…)

Update landrush numeriek

Filed under: SIDN — admin at 2:47 pm on Thursday, February 28, 2008

Om 12.00 uur is de landrush gestart. Op dat moment werd er geprobeerd 10.000 nieuwe connecties per seconde te maken met onze mailservers. In de eerste 10 minuten zijn er 10.000 numerieke aanvragen in de wachtrij geplaatst, na 20 minuten waren dat er ruim 16.000. Door dit enorme aantal aanvragen zijn onze servers tijdelijk minder bereikbaar geweest.

Bron: SIDN

Aanklacht tegen Network Solutions

Filed under: Algemeen, ICANN — admin at 2:46 pm on Thursday, February 28, 2008

Chris McElroy klaagt Network Solutions aan wegens ‘gijzeling’ van gezochte domeinen. Ook ICANN moet het ontgelden voor het ‘faciliteren van domeinfraude’.

Chris McElroy is boos. Onlangs zocht hij op de website van registrar Network Solutions of “KidSearchNetwork.com” nog vrij was. Dat bleek het geval, maar enkele seconden later niet meer, want toen was de domeinnaam automatisch gereserveerd, en wel door het domeinbedrijf zélf.
McElroy kon daardoor het gewilde domein niet meer bij een goedkopere concurrent registreren, terwijl Network Solutions het vervolgens wel aan anderen aanbood. (Verder lezen…)

Uitgesloten numerieke domeinnamen

Filed under: SIDN — admin at 10:23 pm on Wednesday, February 27, 2008

Van donderdag 28 februari 12.00 uur tot vrijdag 29 februari 18.00 uur vindt de landrush numerieke domeinnamen plaats. Onderstaande 71 cijferreeksen staan tijdens de landrush geblokkeerd en kunnen derhalve niet als .nl-domeinnaam geregistreerd worden. Dit omdat ze tijdens de sunrise zijn aangevraagd of omdat het getal het numerieke gedeelte betreft van een persoonsdomeinnaam die nog geblokkeerd staat. (Verder lezen…)

WIPO Domeinnaam uitspraken- week 8

Filed under: Legal — admin at 3:09 pm on Wednesday, February 27, 2008

wipo

Een overzicht van de meest recente WIPO uitspraken mbt domeinnaam disputen: (20-26 feb)

New Dehli ICANN nota

Filed under: ICANN — admin at 4:51 pm on Monday, February 25, 2008

De organistaie van ICANN heeft een informerende nota gepubliceerd over de meeting in New Dehli van 10-15 februari. Deze laatste ICANN meeting was de 31e en werd gezamelijk gehost door ICANN en de Indische regering, die gerepresenterd door Shri Jainder Singh de meeting ook officieel opende. De gehele nota vind je hier.

De nota vat de belangrijkste ontwikkelingen van de meeting samen en geeft een overzicht van te nemen volgende stappen met aanvullende info. Op hoofdlijnen: (Verder lezen…)

.Asia Landrush opent met 300.000 aanvragen

Filed under: Algemeen, ccTLD's — admin at 12:14 pm on Friday, February 22, 2008

DotAsia, de registry die de .asia TLD beheert heeft bekend gemaakt dat er op de eerste dag van de Landrush 266.663 aanvragen zijn ontvangen. Hiermee komt de teller van alle aanvragen ytd (incl Sunrise) op 298.861 te staan. De Landrush duurt nog tot 12 Maart waarna de meervoudig aangevraagde .asia’’s een veiling procedure in zullen gaan.

Van alle ontvangen aanvragen komt 35% uit Azie, 40& uit Noord Amerika en 24% uit Europa. Van alle aangevraagde domeinen op de eerste dag van de Landrush zijn er voor 28.000 meer dan één aanvraag binnengekomen. (Verder lezen…)

T.R.A.F.F.I.C. WEST Veiling update

Filed under: Domain Sales — admin at 12:01 pm on Thursday, February 21, 2008

Huidige stand van de verkopen op de TRAFFIC veiling in Las Vegas:

1.png

(Verder lezen…)

Domeinbeurs Fusu.com trapt af op T.R.A.F.F.I.C.

Filed under: Algemeen — admin at 5:18 pm on Wednesday, February 20, 2008

Fusu heeft gister officiele de aftrap gegeven met een eerste lijst domeinnamen ter waarde van bijna 1.5 Mln USD. Door het traditionele beurs concept toe te passen op de domeinnaam industrie stelt Fusu domainers in staat om een aandeel in hun namen/portfolio te verkopen aan andere domein investeerders. Hierdoor genereert de eigenaar van het domein al een eerste cash flow zonder controle over de naam te verliezen. Aan de andere kant heeft de investeerder recht op zijn aandeel in de verkoop opbrengst wanneer het domein wordt verkocht. (Verder lezen…)


Next Page »