The Domain Name Industry News 
DomeinForum

Domeinnieuws zoekmachine

Filed under: Algemeen — admin at 11:03 am on Monday, December 31, 2007

Domainbits heeft een bijzonder handige tool gepubliceerd op http://www.domainbits.com/search waarmee je alle grote domeinblogs (waaronder domainnews.nl ;-)) kan doorzoeken op relevante keywords. De tool doorzoekt inmiddels 67 websites waarmee je praktisch altijd de gezochte info vindt, wanneer er over gepubliceerd is.

Zie ook http://www.domainnews.nl/?p=152 voor meer informatie over de blogs die zijn opgenomen in de zoekmachine

Nominet EPP live

Filed under: ccTLD's — admin at 6:07 pm on Friday, December 28, 2007

Na een succesvolle beta test fase kondigt Nominet aan dat de live versie van haar Extensible Provisioning Protocol (EPP) wordt gelanceerd op 4 februari.

De live versie vereist registratie en het opgeven van de IP adressen die je gebruikt om verbinding te maken met de EPP service en een paswoord. De volledige details van het registratieproces en overige informatie vind je op www.nominet.org.uk/news/latest/?contentId=4675

Bron: Nominet

Jaarverslag van ICANN gepubliceerd

Filed under: ICANN — admin at 8:08 pm on Tuesday, December 25, 2007

ICANN heeft haar jaarverslag over de afgelopen 12 maanden gepubliceerd. Deze is online beschikbaar op: icann.org/annualreport/annual-report-2006-2007.pdf

Het officiele persbericht van ICANN vind je op: icann.org/announcements/announcement-23dec07.htm

Dure grap

Filed under: Legal — admin at 1:58 pm on Friday, December 21, 2007

In de rechtzaak die KPN heeft aangespannen tegen de eigenaar van www.kpngetronics.nl is de laatste in het ongelijk gesteld en veroordeeld tot het overdragen van het domein en het betalen van de proceskosten. Hieronder het originele bericht van Boek9: (Verder lezen…)

Lijst aangevraagde numerieke .nl domeinen

Filed under: SIDN — admin at 1:13 pm on Thursday, December 20, 2007

De Sunrise voor numerieke .nl domeinnamen is inmiddels al bijna een week gesloten. Er zijn 114 namen aangevraagd, waarvan hieronder een lijst die het persbericht van SIDN vergezelde:

Sunrise Numerieke Domeinnamen gesloten 
De Sunrise-procedure voor numerieke domeinnamen is gesloten. Houders van merkenrechten of rechten op een handelsnaam konden van 1 tot en met 14 december een aanvraag voor toewijzing van ‘hun’ domeinnaam indienen. Zo’n 114 numerieke domeinnamen zijn bij deze voorinschrijving aangevraagd. Een overzicht van deze domeinnamen vindt u hieronder.  (Verder lezen…)

DNS verlaagt prijzen met 40%

Filed under: Algemeen, ccTLD's — admin at 6:29 pm on Wednesday, December 19, 2007

Zojuist vernamen wij van Bas de Ruiter van AtWorx dat DNS per 1 januari de .be prijzen drastisch verlaagt tot 3 euro (het huidige ‘inkoopniveau’ is 5 euro).

In het verleden heeft DNS als een gestunt met de gratis uitgifte van .be domeinnamen voor één jaar (dwz dat het eerste jaar geen registratiekosten hoefden te worden betaald). Naar verluid is deze optie weer besproken binnen DNS maar van tafel geschoven. Blijkbaar is men daarna op deze prijsverlaging uitgekomen.
Nog onduidelijk is of dit een tijdelijke promotie betreft of het nieuwe inkoopniveau van .be domeinen voor de registrars.

Hoe dan ook, dit lijkt een mooi moment om weer eens .be’s in te slaan ;-)

AfternicDLS veilt verlopen namen MelbourneIT

Filed under: Algemeen, Domain Sales — admin at 11:53 am on Wednesday, December 19, 2007

Afternic Domain Listing Service (DLS) heeft aangekondigd op haar blog dat ze zal beginnen met het veilen van verlopende domeinnamen op de Afternic site. Veilingen zullen 7 dagen duren en bieders dienen namen van te voren te bestellen om aan de veiling mee te doen. Deze pre-orders kunnen tot 35 dagen voor de verloopdatum van een naam worden ingelegd.

Het idee om namen te veilen, voordat ze daadwerkelijk verlopen komt van registrar MelbourneIT die daarvoor zelf de verlopende namen onder haar beheer inbrengt. Voorheen voerde Snapnames deze service uit voor MelbourneIT, en deze switch betekent het verlies van weer een registrar partner voor Snapnames. Nog niet zolang geleden is ook NetworkSolutions overgestapt van Snapnames naar een nwe partner. Zij werkt nu met Namejet, samen met Enom.com.

Meer info op: http://afternicdlsblog.com/2007/12/18/afternic-auctions-launches-today/

3e SEDO dotMobi (her)veiling op 23 Januari

Filed under: Domain Sales — admin at 11:10 am on Wednesday, December 19, 2007

SEDO heeft aangekondigd dat de meest recente dotMobi veiling opnieuw wordt gehouden op 23 Januari. Afgelopen 5 december ging er nodige mis tijdens de afsluiting van de veiling, waarna de veiling twee uur door Sedo werd verlengd. Nu is echter besloten de gehele veiling toch ongeldig te verklaren en deze opnieuw te houden in 2008.

Hieronder een kopie van de aankondiging:  (Verder lezen…)

Microsoft te koop op eBay voor $1 miljoen

Filed under: Legal — admin at 1:00 pm on Tuesday, December 18, 2007

Het is geen grap: de merknaam Microsoft wordt vanaf woensdag op eBay te koop aangeboden. Alleen gaat het om Microsoft Lda, een Portugese handelsnaam.  Wellicht een leuke aankoop als basis voor aankomende domeinnaam landrushes ;-) (Verder lezen…)

Lijst met alle domeinblogs

Filed under: Algemeen — admin at 4:45 pm on Monday, December 17, 2007

DomainBits heeft een interessante lijst samengesteld met alle Domain Blogs die er toe doen en regelmatig worden bijgehouden. Interessant voor de domainer met internationale interesse om eens door de lijst met 67 (!) blogs door te neuzen:

http://www.domainbits.com/domainersphere/#more-28


Next Page »